Dăncilă, preşedinţie UE. Ce le-a cerut ambasadorilor

Perioada în care România va exercita Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene (CUE) va fi una de o complexitate aparte, însă una "de o importanţă majoră" pentru perspectivele proiectului european, având în vedere provocările actuale şi dosarele care se vor afla pe agenda europeană la acel moment, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în străinătate.

"Mă refer aici la discuţiile privind viitorul UE, finalizarea procesului de retragere a Marii Britanii, negocierile privind viitorul cadru financiar multianual, dezvoltarea dimensiunii sociale a UE sau discuţiile privind consolidarea securităţii interne şi externe a uniunii", a precizat Dăncilă.

În context, şeful Executivului le-a cerut ambasadorilor români o implicare pe măsura responsabilităţilor care revin României la nivel european.

"În pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei României la CUE, aşteptăm de la ambasadorii noştri o implicare pe măsura responsabilităţilor care revin României la nivel european. În următoarea perioadă, rolul ambasadelor va trebui să fie cum este şi firesc, unul şi mai activ, iar în contextul exercitării Preşedinţiei României la Consiliul UE, va trebui valorificat şi utilizat ca un vehicul important în potenţarea relaţiilor noastre bilaterale, inclusiv prin promovarea sporită a oportunităţilor de investiţii în ţara noastră", a afirmat Dăncilă.

Premierul le-a solicitat şefilor de misiuni diplomatice acreditaţi în străinătate să acorde o atenţie mai mare în dialogul cu autorităţile din statul de reşedinţă, dosarelor şi temelor europene pe care le va gestiona Preşedinţia României la CUE.

"Această sarcină - pe care o aveaţi, desigur, şi până acum şi asupra căreia insist să rămână o prioritate - va primi valenţe noi dacă vom putea valorifica pe deplin oportunităţile oferite de exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul UE. Doresc să comunicaţi eforturile de pregătire pe care le facem, să prezentaţi priorităţile şi mai târziu rezultatele Preşedinţiei României la CUE. De aceea, vă rog să acordaţi o atenţie mai mare în dialogul cu autorităţile din statul de reşedinţă, dosarelor şi temelor europene pe care le va gestiona Preşedinţia României la Consiliul UE", a spus Dăncilă.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26