Dan Voiculescu, scrisoare deschisă către CSM și AMR

Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator, a transmis  o scrisoare deschisă membrilor Consiliului Superior al Magistraturii şi Asociaţiei Magistraţilor din România în contextul în care moderatori ai Antenei 3 vor fi anchetaţi pentru o serie de declaraţii publice, fapt considerat de autorul scrisorii "fără precedent în spaţiul euro-atlantic".

 "Stimati magistrati si reprezentanti ai Societatii Civile,

 In contextul deciziei CSM de a ancheta moderatorii si invitatii unei televiziuni (Antena3) pentru declaratiile lor publice (fapt fara precedent in spatiul euro-atlantic, unde “delictul de opinie” nu este incriminat),  in calitate de cetatean roman ale carui drepturi civile, inclusiv cel la petitie (art.51 din Constitutia Romaniei), nu au fost inca ingradite,  va adresez, cu toata consideratia pentru functia pe care o detineti si pentru rolul determinant al institutiei pe care o reprezentati, urmatoarele intrebari:

 1. Cele 2 televiziuni (B1TV si RomaniaTV) si 2 ziare (Evenimentul zilei si Romania Libera) care solicita public, de sute de ori in sapte zile, anchetarea jurnalistilor de la un post concurent, FAC PRESIUNI ASUPRA JUSTITIEI?

 Solicitarea expresa si obsesiva ca cineva anume sa fie audiat de o anumita structura dobandeste, prin repetitie si detalii, un caracter imperativ. Devine un ordin. O presiune publica acuta.

 Insa ce nu inteleg nici cei care cer audieri pentru concurenta, nici cei care dau curs acestor cereri, este ca ei sunt primele lor victime.

 Un ziarist care isi imagineaza ca da comenzi justitiei isi pierde luciditatea. Iar orice institutie care isi asuma public obedienta, actionand la comanda, isi pierde legitimitatea.

 2. Evenimentul zilei si B1TV care, dupa decizia completului Tribunalului Bucuresti de eliberare a domnului Sorin Alexandrescu, au denigrat agresiv pe magistratii care au compus completul, prezentand tendentios dosare anterioare cu scopul de a le decredibiliza deciziile, FAC PRESIUNI ASUPRA JUSTITIEI?

 3. Demersurile Evenimentul zilei si B1TV care, in cazul unui dosar aflat in curs de judecata (Dosarul ICA – TELEPATIA), repeta invariabil si tendentios doar cateva date din rechizitoriu, ignorand programatic orice informatii obiective (expertize comandate de instanta care concluzioneaza ca nu exista prejudiciu; grave erori de procedura; lipsa totala a oricaror probe directe si indirecte care sa sustina acuzatiile etc.), dar publicand insistent numele magistratilor care judeca acest dosar, REPREZINTA PRESIUNI ASUPRA JUSTITIEI?

 In intervalul 1 martie – 10 mai 2013, Evenimentul zilei a publicat, in print si online, 146 de articole despre Dan Voiculescu, subiectul predilect fiind dosarul ICA-TELEPATIA. 146 de articole distincte! In cadrul acestora, numele meu a fost mentionat, direct sau indirect, de 735 de ori.

 Stimati magistrati si reprezentanti ai Societatii Civile,

 Rostul acestor 3 intrebari NU este acela de a declansa alte anchete asupra presei.

 Desi, B1TV, Evz, RomaniaTV si Romania Libera au declansat o campanie furibunda impotriva mea, daca am de ales intre libertatea presei (si chiar a exceselor sale) si obtinerea unei reparatii personale, aleg, de fiecare data, libertatea presei. Pentru ca stiu ca fara libertatea presei toate celelalte libertati devin iluzorii.

 Romania are nevoie de echilibru si obiectivitate.

 Romania are nevoie de un Consiliu Superior al Magistraturii plasat deasupra oricaror partizanate. Romania are nevoie de incredere in magistrati.

 Dupa 8 ani de excese din toate partile, din toata taberele, avem inca sansa sa eliberam institutiile statului de ideologii, stereotipuri si subordonari oculte.

 Esecul mandatelor prezidentiale ale domnului Traian Basescu a demonstrat ca modelul “arbitrului jucator” este nociv pentru Romania. Este nociv pentru democratie. Este nociv pentru increderea romanilor in institutiile fundamentale ale statului.

 N.B. Cu certitudine, continutul si sensul acestei scrisori deschise vor fi denaturate de cele 4 institutii de presa mentionate anterior. Se va comunica, din nou, ca “Voiculescu pune presiune pe justitie”. Treceti dincolo de manipulari si prejudecati. Aveti responsabilitatea credibilitatii justitiei din Romania, nu o irositi in adversitati personale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel