Dan Barna, preşedinte USR. Primele declaraţii după alegere

USR
USR

Noul preşedinte al Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat, sâmbătă, că nu se pune problema epurărilor în partid după congresul în care a fost aleasă noua conducere.

"USR este un partid care va continua să fie opoziţia activă. Duşmanul real pentru noi este PSD", a spus Barna, care a arătat că datoria pe care USR o are faţă de cetăţeni este de a fi un partid de opoziţie care luptă în mod real pentru interesele lor, care să apere statul de drept în aceste zile în care este mai atacat ca niciodată.

Mesajul pe care majoritatea membrilor l-au înţeles azi şi eu, ca preşedinte ales, îl înţeleg este acela că aşteptarea este să pornim pe drumul de partid de opoziţie, pe care ni l-am asumat la alegerile din decembrie anul trecut. (...) În ceea ce priveşte posibilele epurări, vă pot spune fără echivoc că este o ştire pur Radio Erevan, nu se pune problema să existe vreo epurare. Întreaga mea campanie şi întregul meu mesaj şi al lui Vlad Alexandrescu (contracandidatul său la preşedinţia USR - n.r.) a fost explicită, în sensul de păstrare a unităţii partidului, în sensul păstrării tuturor membrilor care vor să activeze în USR, care susţin valorile pentru care noi am primit 600.000 de voturi. Nu există nicio iniţiativă sau intenţie de a epura oameni din partid. Suntem în 2017, nu în anii '50. (...) Tocmai de aceea am spus că voi sta de vorbă cu toate filialele care, la acest moment, au luat decizia să nu participe la congres. (...) Mesajul este (...) să mergem împreună mai departe, partidul are nevoie de fiecare dintre ei, a spus Dan Barna.

Potrivit acestuia, congresul de la Poiana Braşov a avut legitimitate.

[citeste si]

La congresul extraordinar desfăşurat sâmbătă la Poiana Braşov, Dan Barna a obţinut 127 de voturi din cele 191 exprimate, iar contracandidatul său, Vlad Alexandrescu, 50 de voturi.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel