Daciana Sârbu, desemnare importantă la Bruxelles

Sebastian Florea / 11 iun 2018 / 10:53 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Daciana Sârbu a fost desemnată raportor la Parlamentul European pentru politica de coeziune şi agricultura, în perioada în care Parlamentul European va dezbate direcţiile de acţiune ale UE în aceste domenii.

Daciana Sârbu, europarlamentar român, va stabili opinia Comisiei de Mediu şi Sănătate publică din partea Grupului Socialist (ca raportor din umbră) în privinţa reformei politicii de coeziune, precum şi în privinţa practicilor comerciale neloiale din lanţul alimentar.

Politica de coeziune a UE rămâne un instrument important pentru dezvoltarea României, iar în perioada post-2020, ritmul dezvoltării trebuie accelerat, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de eurodeputată.

'Propunerea Comisiei privind bugetul de coeziune este una benefică pentru ţara noastră, dar va conta enorm cum vor decurge negocierile la nivelul instituţiilor europene pe acest subiect şi, ulterior, capacitatea de fructificare a acestor oportunităţi. Avizul se va axa în mod special pe elementele ce ţin de încurajarea creşterii economice verzi şi energia sustenabilă, dar şi pe sprijinirea inovaţiei şi cercetării. Domenii foarte importante pentru ţara noastră, precum gestionarea deşeurilor - unde avem foarte multe de recuperat pentru a atinge ţintele europene - sau finanţarea proiectelor care contribuie la protejarea mediului vor intra sub incidenţa acestui raport, fiind incluse în capitolul economie circulară', afirmă Daciana Sârbu.

Îmbunătăţirea situaţiei fermierilor

'Combaterea practicilor comerciale neloiale din lanţul alimentar înseamnă, practic, întărirea poziţiei pe piaţă a producătorilor agricoli, şi în primul rând a micilor producători, care în acest moment sunt lipsiţi de putere de negociere şi beneficiază extrem de puţin de pe urma muncii lor. De asemenea, unul dintre obiective este stabilirea unor obligativităţi în contractele dintre retaileri şi fermieri, care să-i protejeze pe fermieri de rezilieri ale contractelor în ultimul moment. E nevoie de legislaţie care să le ofere mai multă protecţie şi un cuvânt mai greu de spus atunci când vine vorba de valorificarea produselor pe care le obţin. Îmbunătăţirea situaţiei fermierilor, şi în mod special a micilor fermieri, trebuie să fie un obiectiv al reformării agriculturii europene', adaugă eurodeputata.

Daciana Sârbu este vicepreşedintă a Comisiei de Mediu, Sănătate publică şi Siguranţă alimentară, precum şi membră a Comisiei de Agricultură a forului european.

Vezi şi: Ponta, răspuns cu privire la viitorul Dacianei Sârbu în PSD

 


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24