Cutremur de magnitudine 7,3 în Venezuela

Un cutremur de magnitudine 7,3 s-a produs marţi în nordul Venezuelei şi ar putea fi urmat de tsunami, transmite Reuters.

Mişcarea seismică a avut loc la 123,11 km sub suprafaţa scoarţei terestre, arată  US Geological Survey (USGS, serviciul de monitorizare geologică din SUA).

Centrul american pentru tsunami în Pacific a apreciat că este posibil să se declanşeze mai multe tsunami mici de-a lungul coastei de nord a Venezuelei, în apropierea epicentrului. Jessica Turner, geofizician în cadrul USGS, a precizat că adâncimea mare amortizează o parte din efecte, dar un cutremur de o asemenea magnitudine va produce probabil daune, având în vedere şi vulnerabilitatea construcţiilor din zonă.

Ministrul venezuelean de interne, Nestor Reverol, a transmis însă prin internet că nu s-au raportat imediat pagube materiale sau informaţii despre eventuale victime. Reuters relatează că seismul a fost resimţit şi în capitala venezueleană, Caracas, precum şi în insule la vest şi la nord de epicentru, cum ar fi Trinidad şi Tobago sau Saint Lucia.

Vezi și: Maduro, marş de susţinere la Caracas după atacul cu drone



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel