Cură de slăbire. Fructe care păcălesc foamea

Fructele care păcălesc foamea și te ajută să slăbești sunt cele cu un conținut mare de fibre alimentare. 

A face față senzației de foame este una dintre cele mai mari provocări într-o cură de slăbire. Fructele sunt o bună soluție pentru gustările dintre mese, dar este important să optezi pentru cele care păcălesc foamea până la următoarea masă pricipală.

Iată o listă cu fructe sățioase, bogate în fibre alimentare:

Cireșe

Cireșele sunt fructe care amăgesc foamea, cu prețul a foarte puține calorii. Un bol de cirese are doar 87 de calorii, 22 grame de carbohidrați, 1 gram de proteine și 3 grame de fibre, dar cu un conținut mare de fitonutrienți. Culoarea roșie este dată de antociani, care conferă cireșelor proprietăți antioxidante. Aceste fructe reprezintă și o importantă sursă de vitamina A, fiind bogate în betacaroten. Ele mai contin și multe dintre vitaminele din complexul de vitamine B, vitamina C, acid folic, niacină si riboflavină, precum si cantități semnificative de fier, magneziu și potasiu.

Fructe de pădure

Sunt gustoase, parfumate si absolut delicioase. Fructele de pădure reprezintă mâncarea ideală atunci când vine vorba de mic dejun sau gustări. Le poți consuma alături de cereale integrale și iaurt grecesc sau simple, între mese. Ele sunt bogate în antioxidanți și vitamine, care îți protejează sistemul circulator, pielea și sistemul digestiv. În plus, au foarte puține calorii. Spre exemplu, 100 g de mure conțin doar 43 de calorii.

Mai multe despre dieta cu fructe de pădure citește aici.

Banane

Cu toate că bananele sunt destul de controversate în cura de slăbire, pe motiv că îngraşă, ele sunt o excelentă sursă de energie şi pot fi consumate ca gustare, atunci când eşti pe fugă. Bogate în potasiu şi vitamina B6, bananele conţin mai multe calorii faţă de alte fructe, însă sunt cele mult mai săţioase. De aceea, ele te ajută să păcălești foamea foarte bine.

Mere

Se spune că „un măr pe zi ține doctorul departe”. Dar un măr pe zi ține și foamea departe. Asta pentru că merele sunt foarte bogate în fibre alimentare (pectină, celuloză), în vitamine şi minerale care ajută la buna funcţionare a organismului. Fibrele şi apa din mere fac o combinație ideală în tractul digestiv, prelungind senzația de sațietate. În plus, merele ajută la scăderea colesterolului şi scad nivelul zahărului din sânge. Totuşi, persoanele care au aciditate la stomac trebuie să limiteze consumul de mere.

Avocado

La granița dintre legume și fructe, avocado este una dintre cele mai sănătoase vegetale. Avocado conţine grăsimi bune, care protejează sistemul nervos, inima, pielea. În plus, avocado alungă foamea instant. Tot ce trebuie să faci e să îl consumi în prima parte a zilei, de preferat dimineaţa, în combinație cu alte fructe sau legume, ori întins pe o felie de pâine prăjită. Vei observa că nu vei simţi foamea până la masa de prânz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel