EXCLUSIV  Cumpănașu: A distrus PNL. Dacă vor sinucidere politică, să-l aleagă din nou

Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, a analizat pentru DCNews situația de pe partea Dreaptă a spectrului politic. Pe scena politică au apărut divergențe între USR și PNL, care își pregătește alegerile interne, iar Dacian Cioloș și-a înregistrat oficial vehicolul electoral.

”Cred că PNL trebuie să rămână principalul partid de opoziție din România. Este un partid istoric: siluit, chinuit, transformat de a lungul anilor. Dar cu o ideologie, doctrină și suficiente personalități care înțeleg democrația” a spus Cumpănașu.

- Pe cine vedeți viitorul președinte al partidului?

- Este desigur treaba lor pe cine își aleg. Doarr că, din punct de vedere strict personal, consider că Bușoi este în acest moment cea mai bună soluție pentru PNL. Este un politician tânăr, elegant, cu o viziune și experiență ferm euro-atlantică. În acest moment, dacă mă uit la PNL, Cristian Bușoi pare soluția cea mai bună. 

-Este acceptat de greii partidului?
-Probabil că nu. Dar, fiecare din acești "grei" are un instinct de conservare. Iar acum PNL este în pragul disoluției și au nevoie de un lider care să unească, nu care să dezbine. În viziunea mea personală, Bușoi are și o carență: nu este un lider cu o mare carismă. Însă, în același timp, în PNL avem o istorie în care oamenii care aveau carismă au fost respinși la un moment dat. PNL este un partid cu multe orgolii, în care fiecare se vede cel puțin președintele României. De aceea, această carență poate deveni un avantaj în calitate de președinte PNL.


-Dar Cioloș sau alți lideri din afară partidului ce șanse au?
-Nu știu ce șanse pot avea, dar numai dacă sunt inconștienți nu își fac o analiză a rezultatului alegerilor. Cioloș a distrus practic PNL în ultimul an...dacă vor sinucidere este alegerea lor. 


-Dar un partid nou pe partea dreaptă ar putea fi o alternativă la PNL?
-Cu siguranță, da. Dar numai unul de extremă dreaptă fără ideologie, cu abordări anarhice. În partide noi, solide, cu ideologie ponderată și care să nu ducă România în gard eu nu cred....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel