Cum ții sub control colesterolul şi zahărul. Fructele pe care trebuie să le consumi de dimineaţă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Jane Doan)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Jane Doan)

Consumate corect, fructele devin o sursă excelentă de vitamine şi minerale pentru organism, iar acest lucru ajută la întărirea imunităţii şi a sănătăţii. Specialiştii au enumerat câteva fructe care sunt cele mai utile dacă sunt consumate dimineaţa. 

Fructele nu ar trebui să le consumaţi pe stomacul gol, ci pur şi simplu să le includeţi în meniu, scrie Rador, citând Actualno.

1. Banane: se recomandă consumul unei banane în timpul micului dejun. O puteţi combina cu terci sau brânză de vaci. Potasiul conţinut de aceasta susţine activitatea sistemului cardiovascular. Consumate dimineaţa, bananele pot avea un efect pozitiv asupra normalizării tensiunii arteriale.

2. Grapefruitul se potriveşte şi la micul dejun, completat cu terci, brânză de vaci sau iaurt. Oferă organismului vitamina C, potasiu, fibre, care au un efect pozitiv asupra funcţionării generale şi asupra metabolismului.

3. Mere şi kiwi. De asemenea, una dintre componentele micului dejun poate consta în kiwi şi mere. Aceste fructe îmbunătăţesc starea microflorei intestinale, îmbunătăţesc controlul natural al nivelului de zahăr şi colesterol.

Specialiştii subliniază că este important să se respecte moderaţia atunci când se consumă fructe, să nu le consumăm pe stomacul gol şi să se ţină cont de specificul sănătăţii fiecărei persoane. 

Citește și:

Cum elimini toxinele din organism. Ai nevoie de doar două alimente: Rețeta minune cu o mulțime de beneficii

Smochinele sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru vindecarea organismului, pentru întărirea capacităţilor fizice şi mentale şi pentru tratarea multor alte boli.

Remediul preparat din smochine şi ulei de măsline ajută la îmbunătăţirea digestiei, contribuie la pierderea în greutate şi elimină toxinele din organism. Este bogat în calciu şi potasiu, care întăreşte inima şi vasele de sânge. Îmbunătăţeşte excelent starea pielii şi culoarea tenului, fortifică sistemul imunitar şi accelerează procesele metabolice, scrie Rador citând Zdrave.

Ingredientele necesare pentru preparare sunt smochine uscate şi ulei de măsline. Toate cele 20 de smochine se taie în jumătate şi se pun într-un borcan de sticlă. Peste acestea, se adaugă suficient ulei de măsline pentru a acoperi fructele complet. Nivelul uleiului trebuie să le depăşească cu circa doi centimetri. Borcanul se păstrează la frigider timp de 40 de zile.

Mod de administrare:

Se ia în fiecare dimineaţă o linguriţă de ulei de măsline în care au stat fructele şi jumătate de smochină, cu 5-10 minute înainte de micul dejun. Efectul de vindecare al acestui remediu delicios se simte imediat. Tratamentul poate fi efectuat de două-trei ori ori pe an.

Citește și:

Legumele care te ajută să slăbești. Recomandarea nutriționistului

Nutriţionistul dr.Joseph St-Pierre susţine că, pentru a pierde în greutate, trebuie să consumăm legume fără amidon. Specialistul a enumerat în acest scop cinci legume benefice, într-un articol pentru Health News Hub, scrie Rador.

Potrivit acestuia, legumele cu amidon precum cartofii, porumbul, dovleceii şi mazărea sunt, de asemenea, bune pentru sănătate. Cu toate acestea, pentru cei care doresc să slăbească, este indicat să aleagă legume fără amidon, deoarece au mai puţine calorii şi carbohidraţi.

Medicul consideră că cei mai utili sunt dovleceii, care sunt bogaţi în vitamina C, varza de Bruxelles, datorită acizilor graşi omega-3 şi spanacul, care conţine mult potasiu, magneziu şi vitamine din grupa B şi K. Specialistul a mai sugerat adăugarea conopidei şi castraveţilor în dietă, deoarece aceste legume conţin foarte multe lichide, fibre şi potasiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel