Cum poți verifica acasă dacă masca ta de protecție e eficientă. Două TESTE SIMPLE

În plină pandemie, când purtarea măștilor de protecție este obligatorie în spațiile închise, este important să știm cum putem verifica dacă cele pe care le avem acasă sunt într-adevăr eficiente.

O mască de protecție într-adevăr bună ne ține departe de virus. Totuși, nu trebuie să uităm să ne spălăm pe mâini, să nu ne atingem fața și să evităm pe cât posibil spațiile aglomerate. 

Cum să verifici acasă dacă masca ta de protecție e bună 



Primul test. Cea mai simplă cale, după cum demonstrează mai multe imagini sau videoclipuri distribuite pe social media, este să vapezi și să te filmezi expirând vaporii în timp ce porți mască de protecție pe față. Imaginile arată că respirația este îndreptată spre partea de sus a capului, înspre piept și spre spate. Deși se răspândește, vaporii nu ajung prea departe. 

În comparație, dacă o faci fără mască de protecție, vei vedea că vaporii merg mai ales în față și în jos, la o distanță mult mai mare decât în primul caz.

Al doilea test. Un alt test presupune să suflați într-o lumânare, cu masca de protecție pe chip. Dacă nu reușiți să stingeți lumânarea sau întâmpinați mari greutăți, atunci masca respectivă va oferă o bună protecție împotriva virusului, informează theconversation.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel