EXCLUSIV  CSM - SRI, protocol secret. Protestatarul Cârstoiu vorbește despre "manevra" PSD

Tudor Cârstoiu, tânăr activist civic, specialist în marketing, unul dintre cei mai activi protestatari, a fost contactat de DC News pentru un punct de vedere după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat protocolul secret cu SRI.

"Din punct de vedere al cetățeanului, pot să fac câteva comentarii pornind de la faptul că în protocol scrie următoarele lucruri: 'Cooperarea dintre cele două instituții se face cu respectarea principiului statului de drept, principiului garantării independenței justiției, al responsabilității, complementarității, operativității, evaluării periodice a activităților, respectării obligațiilor și răspunderilor și în baza principiului need to know/need to share' ". Atât timp cât aceste lucruri sunt respectate, mi se pare normal ca astfel de documente - între diferite instituții ale statului - având caracter privat sau secret - să existe. Dacă ar fi publice, unii cetățeni sau alte state s-ar putea folosi cu rea credință de anumite informații. Este normal să existe documente secrete. Nu văd o problemă. Bineînțeles că diavolul poate sta în detalii. Este important ca oamenii care folosesc aceste protocoale să acționeze cu bună credință, lucru care cred că se întâmplă", a spus Tudor Cârstoiu pentru DC News.

Abaterea atenției de la problemele serioase 

"PSD insistă pe aceste protocoale în încercarea de a abate atenția de la problemele serioase care îi afectează pe români - inflație, rate care cresc etc. Social-democrații inventează alte subiecte, într-o perioadă în care vedem căderea iminentă a guvernului și într-o perioadă în care există riscul să ne fie tăiate fondurile europene, pentru a distrage atenția opiniei publice de la ceea ce contează cu adevărat", a mai zis Tudor Cârstoiu.

[citeste si]

Protocoalele să respecte principiile democrației și statului de drept

"Este important ca protocoalele să fie făcute după niște criterii obiective și să respecte principiile democrației și statului de drept, dar cred că PSD se folosește de acestea pentru a distrage atenția de la lucrurile care contează cu adevărat și anume o Românie democratică, dezvoltată și demnă", a mai zis tânărul în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel