Creşte vârsta de pensionare? Ludovic Orban: Nu există. Fake NEWS! Nu am spus asta

Florin Răvdan / 11 dec 2019 / 08:48 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban gov.ro
Ludovic Orban gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat că nu există, în acest moment, niciun proiect la Ministerul Muncii prin care să se crească vârsta de pensionare. Aceasta va rămâne, potrivit premierului, la 65 de ani, iar pensionarilor li se va permite să lucreze şi după această vârstă, dacă doresc acest lucru. 

„Nu. Deci, fake-news-uri marca unei anumite părţi. Nu am spus asta. Am spus următorul lucru: în anumite domenii, cum sunt educaţie, cultură, sănătate, sunt persoane care pot să lucreze şi după vârsta de 65 de ani, în măsura în care îşi păstrează capacitatea de a lucra până la o vârstă, să zic, până la 70 de ani. Ceea ce am spus eu este că trebuie să li se permită să decidă ei dacă lucrează până la vârsta respectivă", a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă există la Ministerul Muncii un proiect pentru creșterea vârstei de pensionare, conform Mediafax. 

Decizia aparţine fiecăruia

 

Premierul a mai spus că aparține persoanelor în cauză, în acest caz a cadrelor didactice, decizia dacă vor să continue să lucreze după vârsta de 65 de ani.

”Sigur că vârsta de pensionare rămâne 65 de ani, dar decizia dacă ei continuă trebuie să le aparţină lor, nu cum e cazul educaţiei să li se dea din an în an, dacă vrea directorul şcolii, pe ochi frumoşi, să îl mai lase un an să vină, să predea cu ora. Trebuie să fie decizia cadrului didactic dacă vrea să continue după 65 de ani şi ce perioadă. Dacă vrea se pensioneze la 69, să se pensioneze la 69”, a completat Orban.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29