COVID-19, valul 4, situație de groază în București, incidență de 13,6/ Drobeta-Turnu Severin și comuna Sulița, din Botoșani, în CARANTINĂ

foto pixabay
foto pixabay

Virusul SARS-CoV-2 pare de neoprit în Capitală, unde rata de incidență la mia de locuitori crește de la o zi la alta, ajungând astăzi la 13,6.

UPDATE: 

Comuna Suliţa din judeţul Botoşani va intra, începând de luni, în carantină zonală, după ce rata de infectare cu COVID-19 a ajuns, sâmbătă, la 10,4 cazuri la 1.000 de locuitori.

Suliţa este cea de-a patra comună din judeţul Botoşani care intră în carantină în valul 4 al pandemiei de COVID-19, după Roma, Tudora şi Curteşti.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat, sâmbătă, o hotărâre prin care „se solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Comandantului Acţiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 11 octombrie 2021, ora 06.00, pentru o perioada de 14 zile, pentru comuna Suliţa, cu toate satele aparţinătoare Suliţa, Dracşani şi Cheliş".

Măsura aduce câteva restricţii: este strict interzisă intrarea sau ieşirea din zona aflată în carantină prin alte zone şi căi de acces în afara celor deschise circulaţiei publice, pe drumurile judeţene, comunale şi forestiere.

Pe timpul aplicării carantinei zonale, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, a legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Bucureștiul depășește 13 incidența COVID la mia de locuitori

Incidența cazurilor de COVID 19 a ajuns duminică în București la 13,6 la mia de locuitori, după ce sâmbătă a fost de 12,65, anunță DSP, conform Mediafax. Vineri, incidența era de 12,24 la mie, în creștere față de joi, când Capitala era la 11,49 la mie. CMBSU a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

În urmă cu o zi, noul prefect al Capitalei anunța noi măsuri, pe lângă obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise și închise. 

Vezi aici mai mult: Prefectul Capitalei anunță noi măsuri, după ce rata de infectare în București a ajuns la 12,65

Drobeta-Turnu Severin intră în carantină, cu o incidență de aproape 10 la mie

Comparativ, municipiul Drobeta-Turnu Severin și localitățile aparținătoare vor intra în carantină începând de luni. Măsura a fost luată după ce rata de infectare s-a apropiat de 10 la mie.

Municipiul Drobeta-Turnu Severin, cu localitățile aparținătoare orașul Drobeta-Turnu Severin, Schela Cladovei, Dudașu Schelei și Gura Văii, vor intra în carantină de luni, la ora 20.00. Carantina va fi impusă timp de două săptămâni, mai arată Mediafax. 

Decizia s-a luat având în vedere situaţia epidemiologică din Drobeta Turnu Severin, unde incidența cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 este de 9,94 la 1000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, cu un trend de creștere a numărului de îmbolnăviri foarte rapid.

În timpul carantinei, cursurile școlare se vor desfăşura doar în sistem online, restaurantele, barurile, teatrele și cazinourile vor fi închise, iar petrecerile private vor fi interzise.

De asemenea, se va limita programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18:00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop. Totodată, s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise. 

Citește și: În timp ce România este DEVASTATĂ de valul 4 al pandemiei, Spania este luată cu asalt de TURIȘTI - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel