Prefectul Capitalei anunță noi măsuri, după ce rata de infectare în București a ajuns la 12,65

Prefectul Capitalei anunță noi măsuri, după ce rata de infecatre în București a ajuns la 12,65 / Foto: Captură video Realitatea Plus
Prefectul Capitalei anunță noi măsuri, după ce rata de infecatre în București a ajuns la 12,65 / Foto: Captură video Realitatea Plus

Alexandra Georgiana Văcaru, noul prefect al Bucureștiului, a anunțat mai multe măsuri pentru gestionarea pandemiei.

Alexandra Georgiana Văcaru, noul prefect al Bucureștiului, a anunțat mai multe măsuri pentru gestionarea pandemiei, după ce rata de infectare în Capitală a ajuns la 12,65 la mia de locuitori.

"A fost reglementată obligația organizării programului de lucru. Este foarte important pentru că această măsură este nouă. Am discutat necesitatea introducerii în cadrul Comitetului, astăzi. Angajatorii, atât instituții publice, cât și angajatorii privați cu un număr mai mare de 50 au obligația să organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit pe grupe și să înceapă, respectiv să termine, programul de lucru, la o diferență de cel puțin o oră. Această măsură a mai fost adoptată în trecut în situația în care nu se poate efectua activitatea în regim de tele-muncă sau muncă la domiciliu, întocmai pentru evitarea aglomerării transporturilor publice pentru că în felul ăsta practic vom fluidiza. De la STB am aflat că vor suplimenta numărul de mașini în perioada următoare.

Mai mulți polițiști și jandarmi în spațiile publice

Un alt aspect important de armonizare a fost pe intervalul orar, pentru că a existat o modificare în privința operatorilor economici care administrează săli de jocuri, s-a modificat ora 24:00 ca fiind ora maximă și de asemenea, după cum bine știți, incidența este de 12,65 la mia de locuitori. În acest nou context epidemiologic am dispus Jandarmeriei și Poliției, la nivelul municipiului București, intensificarea controalelor în spațiile publice, în mod concret în târguri și piețe și mall-uri. Foarte mult am insistat pe activitățile de prevenție, cu privire la Piața Drumul Taberei, Piața Berceni, Târgul Vitan, Complexul Alimentar Piața Delfinului și Piața Obor. Sunt centre importante  de activitate și erau spații cu potențial de aglomerare, așa am identificat în discuția cu Poliția și Jandarmeria. Recomand cetățenilor să respecte sfaturile specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială. De asemenea, vă rog să respectăm cadrul normativ și măsurile luate.", a declarat Alexandra Georgiana Văcaru în cadrul unei conferințe de presă, fără a răspunde și altor întrebări acordate de jurnaliști.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel