Covid-19. Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie, apel către credincioși

Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie / Foto: episcopiahusilor.ro
Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie / Foto: episcopiahusilor.ro

Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie, a transmis un mesaj în care a cerut tuturor să conștientizeze pericolele reale ale pandemiei, să respecte măsurile de protecție și să asculte îndemnurile medicilor și specialiștilor din domeniul sănătății. De asemenea, a făcut apel la rugăciune. 

"Am luat act, cu deosebită îngrijorare, de creșterea exponențială a numărului persoanelor din cuprinsul județului Vaslui, și din întreaga țară, infectate cu noul coronavirus și care suferă de forme grave, umplând până la refuz secțiile ATI ale spitalelor.", a transmis Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie. 

În continuare, Preasfințitul Ignatie a spus că este absolut necesar "să conștientizăm pericolele reale ale pandemiei și să înmulțim rugăciunile pentru sănătate, să respectăm cu mai multă responsabilitate măsurile de protecție sanitară și să ascultăm, cu deplină încredere, de îndemnurile avizate ale medicilor și specialiștilor din domeniul sănătății, uzând de tot ceea ce este necesar pentru împiedicarea  răspândirii virusului SARS-CoV-2 și revenirea la o viață spirituală, culturală, economică și socială normală."

"Rațiunea principală care stă la baza respectării acestora este dragostea față de aproapele și conștiința faptului că sănătatea este un dar de la Dumnezeu, de care trebuie să avem mare grijă.", a precizat Episcopul Hușilor. 

În contextul marcat de "suferința bolii" și de "despărțirea prematură de cei dragi", "un reazem esențial îl aflăm în rugăciune", motiv pentru care Preasfințitul Ignatie i-a îndemnat "pe slujitorii sfintelor altare să intensifice programul de slujbă, oficiind mai des, în parohii și mănăstiri, Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu pentru cei bolnavi și pentru personalul medical."

"Avem nădejdea că „Doctorul sufletelor și al trupurilor”, Mântuitorul Iisus Hristos, este, cu adevărat, sursă de curaj, sprijin, mângâiere și liniște atât pentru cei aflați în suferința bolii, cât și pentru medici și întregul personal medical.

Rugăciunea pentru semenii noștri, alături de grija față de cei vulnerabili în fața bolii, pentru care sănătatea este prioritară, dau măsura conduitei creștine iubitoare și responsabile, oferindu-ne starea de echilibru absolut necesară în această perioadă de timp marcată de tentația polarizării.", a mai transmis Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie.

VEZI ȘI: Medic din Craiova, către antivacciniști: Dacă veţi fi pe un pat de spital, noi vom fi lângă voi. Xena și Superman nu vor fi 

Și Bănescu (Patriarhia Română) a avut un mesaj pentru credincioși în contextul Covid-19

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, i-a îndemnat pe români, miercuri, să ia foarte în serios pandemia de COVID-19 şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor.

'Am văzut cu toţii cumplitele imagini de la morgile unor spitale din Bucureşti. Este copleşitor ce se întâmplă pe fondul unui larg scepticism devenit letal şi hrănit de un absurd conspiraţionism. (...) În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secţiile ATI ale spitalelor din întreaga ţară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria raţională şi urgentă a fiecăruia dintre noi, fie şi în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere şi recunoştinţă', a transmis Vasile Bănescu, potrivit Agerpres. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel