COVID-19. De ce nu este bine să purtăm mereu mănuși. Dr. Musta: Exact aici este pericolul!

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, a vorbit despre utilizarea mănușilor privind protecția împotriva contaminării cu coronavirus. Acesta spune că recomandările primite de oameni sunt interpretate greșit.

"Tuturor ne este recomandat să purtăm mască şi mănuşi. Pe măsură ce se încălzește afară, pe măsură ce creşte temperatura, am exprimentat şi eu ceea ce aţi semnalat dumneavoastră şi anume: o transpiraţie internă, în momentul în care port mănuşi chirurgicale de unică folosinţă. De ce nu este foarte recomandat să le purtăm? Eu am crezut că, purtându-le, suntem protejaţi de obiectele contaminate pe care le atingem", a spus jurnalistul Radu Tudor, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

Vezi și: Masca, obligatorie după 15 mai. Rafila: Ce măști să folosim, când și unde - "Improvizațiile nu sunt bune"

"Exact aici este pericolul!"

"Exact aici este pericolul, de a interpreta greşit aceste recomandări. Mănuşile sunt utile doar pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfăşurat o activitate cu risc de a contamina mâinile şi nu ne putem spăla imediat după aceea. În acel moment, purtăm mănuşi şi, după ce am terminat acea activitate, aruncăm mănușile şi căutăm cât mai repede să ne spălăm. În caz contrar, mănuşa fiind contaminată este ca şi o mână contaminată.

Mai mult, ai tendinţa să crezi că eşti protejat din cauza mănuşii: duci mâna la gură, la nas şi te contaminezi. Este periculos! Este mult mai important să ne dezobişnuim să ducem mâna la gură şi la nas, indiferent că mâna este cu mănuşă sau nu. Acesta este modul de contaminare. Este foarte important să ne spălăm pe mâini. Nu purtăm mănuşa şi considerăm că nu mai este nevoie să ne spălăm pe mâini. Purtăm mănuşa doar când ducem o activitate potenţial contaminantă şi, în rest, ne spălăm pe mâini", a explicat medicul Virgil Musta.

Vezi și: Masca, obligatorie după 15 mai. Copiii cu vârste sub șase ani, în pericol. Specialiștii atrag atenția!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel