Masca, obligatorie după 15 mai. Copiii cu vârste sub șase ani, în pericol. Specialiștii atrag atenția!

imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ

După 15 mai, românii vor fi obligați să poarte măști, în spațiile închise. Specialiștii sunt de părere că toți copiii cu vârste sub șase ani sunt în pericol din cauza acestei măsuri.

În Germania, această măsură se impune de luni. Acolo, specialiştii atrag atenţia că cei mici, copiii cu vârste sub şase ani, nu ar trebui să le poarte pentru că există pericolul de sufocare.

"Autorităţile germane ne recomandă să purtăm măştile când mergem la cumpărături sau în mijloacele de transport în comun. Atenţie, însă! Medicii germani nu recomandă purtarea măştilor în cazul copiilor cu vârste până în şase ani. Aceştia susţin că măştile ar putea fi extrem de periculoase, existând pericolul de sufocare. Explicaţia este una simplă: atunci când mergem la cumpărături, copilul se poate mişca, iar părintele nu poate supraveghea bebeluşul în totalitate.

Nici în cazul copiilor cu vârste între 6 şi 12 ani purtarea măştilor nu este potrivită. Specialiştii susţin că nu există nicio mască testată, până acum, de copii. Este recomandat ca prăintele să meargă să vorbească cu pediatrul înainte de a-i da copilului să poarte o mască", a declarat Daniela Lefter Nistoroiu, o româncă stabilită în Germania, pentru Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel