EXCLUSIV  Corupție generalizată. Constantin Toma (PSD) LOVEȘTE puternic în găștile MAFIOTE

Sâmbătă a avut loc un eveniment politic important la Buzău. A fost aleasă noua șefă a Tineretului Social Democrat, Oana Dobrică, ocazie care a strâns câteva sute de delegați și a fost un bun prilej pentru ca greii din politică să le dea sfaturi celor nou-veniți.

Constantin Toma, primarul Buzăului, a explicat că un oraș poate fi distrus foarte ușor de corupția generalizată. În acest sens, a dat un exemplu din cartea "De ce eșuează națiunile. Originile puterii, ale prosperității și ale sărăciei", scrisă de Daron Acemoglu și James A. Robinson.

"Voi spune o poveste adevărată spusă de un profesor american în care explică de ce sunt unele națiuni bogate, iar altele sărace. El pleacă de la un exemplu. După războiul americano-rus câștigat evident de americani, (...) se trage graniță - jumătate în Mexic, jumătate în Arizona, SUA. S-a făcut o analiză. De ce există această diferență de bogăție între jumătatea de oraș rămasă în SUA și jumătatea de oraș rămasă în Mexic. S-a aflat că diferența nu era legată de religie sau limba vorbită. (...) Concluzia a fost că lucrul care îi diferenția era corupția generalizată în Mexic și lipsa de educație față de ce se întâmpla dincolo", a zis social democratul.

[citeste si]

Găști mafiote. Servicii scumpe și proaste

"După trei luni de mandat, după 32 de ani de muncă ca inginer și conducător a mii de oameni și după discuții cu sute de persoane, am observat care este mentalul colectiv față de imaginea Buzăului în acest moment. Este o imagine persistentă a unui oraș copleșit de incompetența conducătorilor săi, de corupția aproape generaliză, de dificultățile financiare pe care le vedem cu ochiul liber, în sensul de cum arată orașul, (...) de servicii publice scumpe și proaste conduse de niște găști mafiote. Am spus asta public de multe ori. De altfel, de aici trebuie pornit. Am vorbit cu deputatul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Trebuie făcut ceva, nu se mai pot rostogoli lucrurile. Sunt unul din vectorii acestei schimbări", a mai zis Constantin Toma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel