Urmărește emisiunea live


CORONAVIRUSUL, motiv de 'război' între Trump și Merkel. SUA, acuzate că vor să 'fure' vaccinul și să îl folosească doar pentru americani

Conflictul dintre Germania și Statele Unite ale Americii se poartă și în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Publicația germană die Welt scrie că medicii germani și oamenii de știință lucrează intens pentru a dezvolta un vaccin împotriva noului coronavirus. Doar că, potrivit nemților, Donald Trump încearcă să ”fure” vaccinul și încearcă să îl achiziționeze.

În dezvoltarea vaccinului este implicată compania CureVac care lucrează cu Institutul Paul Ehrlich. Sursa citată precizează că directorul companiei a avut în urmă cu câteva zile o întrevedere cu Donald Trump.

Nemții îl acuză pe președintele Statelor Unite că intenționează să achiziționeze vaccinul dezvoltat de germani și să îl utilizeze doar pentru cetățenii americani. Sursa citată spune că Trump ar fi încercat să achiziționeze vaccinul și a înaintat chiar și o sumă: ar fi vorba despre un miliard de dolari.

În aceste condiții, Guvernul din Germania, scrie Welt, încearcă să blocheze tranzacția și intenționează să interzică orice tranzacție a vaccinului pentru noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel