Coronavirus. Urgenţă MAJORĂ pentru statele din UE. "Resursele actuale, suficiente pentru 10 la sută din cerere"

Statele membre ale Uniunii Europene au nevoie de până la 10 ori mai mult echipament de protecţie decât până acum pentru a continua lupta împotriva coronavirusului. 

Statele membre au nevoie de măşti, ventilatoare, dar şi alte echipamente medicale atât de necesare în această perioadă. În ciuda eforturilor, însă, "disponibilitatea şi livrarea echipamentelor medicale şi de protecţie, în special ventilatoare, în toată Europa, continuă să ne îngrijoreze", se arată într-un document al Comisiei Europene, emis pe 25 martie şi citat de Reuters. 

"Estimările interne ale comisiei arată că stocurile existente vor deservi aproximativ 10 la sută din cerere", mai scrie în document. Şi lipsurile în ceea ce priveşte echipamentele de protecţie îi expun pe medici la infectarea cu noul coronavirus, fapt care îi expune, astfel, şi pe pacienţii cu alte boli. 

În Italia şi Spania, ţările din UE cele mai afectate de epidemie, mai bine de 5000 de cadre medicale au fost infectate deja, potrivit cifrelor oficiale. Iar Comisia Europeană confirmă faptul că statele membre au atât stocuri limitate cât şi capacităţi limitate de a creşte producţia de echipamente medicale. 

Interzicerea exporturilor amplifică problema 

Situaţia este mult înrăutăţită de interzicerea exporturilor de medicamente sau alte echipamente în statele UE. Măsura a fost luată chiar de unele state membre. Asta pentru că pandemia de coronavirus a dus la închiderea graniţelor sau la formarea de cozi uriaşe la graniţe unde, altădată, tranzitul era extrem de rapid. 

"Ultimele date privind întârzierile mergeau până la peste 24 de ore, chiar şi pentru echipamente medicale", se mai arată în documentul emis de Comisia Europeană, potrivit sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel