Urmărește emisiunea live


Coronavirus - TREI tulpini DIFERITE în lume. Epidemiologii, semnal de alarmă

Specialiştii epidemiologi din mai multe ţări au concluzionat că există trei tulpini diferite ale coronavirusului SARS-COV2 în lume, dar şi că virusul ar putea avea mutaţii, afectând astfel un număr şi mai mare de oameni. 

Istoria genetică a coronavirusului a fost trasată între 24 decembrie şi 4 martie, scoţând la iveală trei tulpini diferite, dar în strânsă legătură. Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au descoperit că virusul existent actualmente în Wuhan şi Asia de Est nu mai este cel original. În schimb, această tulpină (cunoscută ca varianta B a coronavirusului) este derivată din virusul original SARS-COV2, care s-a transmis oamenilor de la lilieci, via pangolini (tipul A). 

Semnal de alarmă tras de epidemiologi

Prima variantă a virusului este acum preponderent prezentă în America şi în Australia. Există însă şi o a treia variantă, desprinsă din varianta B. Aceasta s-a răspândit în Europa via Singapore. Cercetătorii cred că virusul ar putea suferi mutaţii constant pentru a învinge sistemele imunitare ale populaţiei. 

"Echipa noastră a început să urmărească evoluţia genomică a virusului încă din februarie, când a devenit evident că pandemia este inevitabilă. Până acum, studiat 160 de genomuri intacte ale lui SARS-COV-2, lucru care ne permite să ne uităm la cum arăta virusul la început şi cum arată acum. Iar ce avem acum nu mai este varianta originală. Aceea mai poate fi găsită doar pe continentul american şi în Australia.", a declarat dr. Peter Forster, specialist în cadrul Universităţii Cambridge, conform Daily Mail. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel