Coronavirus: Cozi la magazinele de arme şi muniţie din SUA

Aşa cum de pe rafturile magazinelor din SUA au dispărut hârtia igienică şi produsele de primă necesitate, frica faţă de posibilele efecte sociale ale pandemiei de coronavirus au golit magazinele de arme şi muniţii.

La sfârşitul săptămânii trecute, s-au format cozi lungi în faţa magazinului de arme Martin B. Retting, în Culver City, din comitatul Los Angeles, ceea ce a determinat centrul să posteze un mesaj pe contul său de Facebook prin care îşi cerea scuze clienţilor că nu le mai poate permite să încerce anumite arme şi că angajaţii nu-i pot servi pe toţi.

"Dacă sună telefonul şi nu răspundem, acest lucru se întâmplă pentru că suntem uşor depăşiţi de situaţie pentru moment... vă mulţumim pentru înţelegere" - aşa sună acum unul dintre mesajele postate pe contul Facebook al magazinului. Şi toate acestea după ce nu mai departe decât vinerea trecută magazinul postase pe Facebook un anunţ în care spunea că are suficiente stocuri de arme şi o cantitate decentă de muniţii.

Şeriful comitatului Los Angeles, Alex Villanueva, maximă autoritate în domeniul securităţii din regiune, a deplâns faptul că mii de locuitori din această zonă au decis să cumpere arme în aceste momente.

"Aceste cumpărături frenetice de armament sunt o expresie a panicii, însă noi suntem disponibili şi vizibili în toate comunităţile. Nu avem nevoie de ajutorul nimănui. Suntem pregătiţi să apărăm populaţia, nu avem nevoie de ajutor", a insistat Villanueva într-o conferinţă de presă, apreciind că "nu este o idee bună" să se achiziţioneze arme în situaţia actuală. "Toţi trebuie să dăm dovadă de responsabilitate pentru ca (armele) să nu ajungă pe mâinile oamenilor care nu ar trebui să le deţină", a adăugat el.

Convenție anulată

Asociaţia Naţională a Armelor de Foc (NRA) şi-a anulat convenţia care urma să aibă loc în perioada 16-19 aprilie în Nashville (statul Tennessee), din cauza preocupărilor privind extinderea pandemiei şi după ce preşedintele Donald Trump a declarat stare de urgenţă.

"Ne pare sincer rău că a trebuit să luăm această măsură, îndeosebi pentru numeroşii noştri membri loiali care ni se alătură pentru această sărbătoare anuală a NRA şi pentru libertăţile noastre constituţionale", a transmis NRA într-un comunicat. Convenţiile NRA obişnuiesc să atragă circa 70.000 de persoane, potrivit organizaţiei.

Cotidianul Los Angeles Times a relatat că vânzările de arme au crescut şi în state precum Oklahoma, unde cumpărătorii au avertizat că există temerea ca starea de urgenţă să provoace probleme de ordin social.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel