Coreea de Sud va folosi recunoașterea facială pentru a urmări pacienții infectați cu SARS-CoV-2

Coreea de Sud va folosi recunoașterea facială pentru a urmări pacienții infectați cu SARS-CoV-2 / Sursă foto: Pexels
Coreea de Sud va folosi recunoașterea facială pentru a urmări pacienții infectați cu SARS-CoV-2 / Sursă foto: Pexels

Un program-pilot din orașul Bucheon va folosi algoritmi de inteligență artificială și recunoașterea facială pentru a reduce volumul de muncă al celor care supervizează pacienții infectați cu SARS-CoV-2.

Coreea de Sud va lansa în curând un proiect pilot pentru a utiliza inteligența artificială (AI) și recunoașterea facială, utilizând mii de camere video cu circuit închis, pentru a urmări mișcarea persoanelor infectate cu coronavirus, în ciuda preocupărilor legate de invadarea vieții private.

Proiectul din Bucheon, unul dintre cele mai dens populate orașe ale țării de la periferia Seulului, urmează să devină operațional în ianuarie, a declarat un oficial al orașului pentru agenția de presă Reuters.

Sistemul folosește algoritmi AI și tehnologie de recunoaștere facială pentru a analiza imaginile adunate de peste 10.820 de camere de securitate și pentru a urmări mișcările unei persoane infectate, indivizii cu care a avut contact și dacă purta sau nu o mască, se precizează într-un proiect al orașului înaintat Ministerului Științei și TIC.

Și alte țări au apelat la tehnologii similare

Guvernele din întreaga lume au apelat la noile tehnologii și au extins puterile legale pentru a încerca să oprească valul de infecții cu SARS-CoV-2. China, Rusia, India, Polonia și Japonia, precum și câteva state din SUA se numără printre guvernele care au lansat sau cel puțin au experimentat sisteme de recunoaștere facială pentru urmărirea pacienților cu COVID-19, potrivit unui raport al Facultății de Drept Columbia din New. York.

Reprezentanți ai orașului Bucheon au spus că sistemul ar trebui să reducă presiunea asupra echipelor de urmărire suprasolicitate într-un oraș cu o populație de peste 800.000 de oameni și să ajute la utilizarea mai eficientă a personalului.

De asemenea, sistemul este conceput pentru a depăși faptul că echipele de urmărire trebuie să se bazeze în mare măsură pe mărturia pacienților cu COVID-19, care nu sunt întotdeauna sinceri cu privire la locul în care se află, se arată în proiect. Ministerul Științei și TIC a declarat că nu are în prezent planuri de extindere a proiectului la nivel național. 

Sistemul Bucheon poate urmări simultan până la 10 persoane în cinci până la 10 minute, reducând timpul petrecut pentru a urmări o persoană, ceea ce durează aproximativ o jumătate de oră până la o oră, se mai arată în proiect, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel