Coreea de Nord, atac la Trump: Este deranjat mental

kim jong un
kim jong un

Regimul nord-coreean a declarat marți seara că președintele american Donald Trump ar fi "deranjat mental iremediabil", un atac foarte personal la adresa șefului Casei Albe, înaintea primei sale vizite în Asia în calitate de șef de stat, în contextul tensiunilor în jurul ambițiilor nucleare ale Coreei de Nord.

În ultimele luni, Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un au făcut schimb de declarații belicoase și insulte, realimentând temerile privind declanșarea unui conflict în peninsulă.

Șeful Casei Albe a amenințat că va dezlănțui asupra Phenianului "focul și mânia", declarând în Adunarea Generală a ONU că Washingtonul ar "distruge total Coreea de Nord" dacă va fi pus în situația să se apere sau să-și apere aliații.

În același discurs, Trump îl calificase pe nr.1 nord-coreean drept "omul rachetă" în timp ce Coreea de Nord a testat mai multe rachete susceptibile aparent să atingă o bună parte din teritoriul american. "Ramolit", a replicat Kim Jong-Un.

Președintele american este așteptat în Asia în cursul weekendului, iar agenția oficială nord-coreeană KCNA a atacat marți seara "retorica belicoasă" și iresponsabilă a "maestrului invectivei".

"El are absolută nevoie de medicamente pentru a-și vindeca dezordinile psihice", adaugă agenția de presă citată.

Washingtonul a desfășurat în apropierea peninsulei echipamente militare strategice, între care bombardiere și portavioane, ca urmare a celui de-al șaselea test nuclear nord-coreean în 3 septembrie, care i-a atras Phenianului a opta serie de sancțiuni din partea ONU, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel