Pietreanu, detalii despre copilul suspect de coronavirus: Vreau să demontez informațiile. Este păcat!

Cătălin Pietreanu, primarul din comuna Blejești, județul Teleorman, a vorbit despre cazul copilului suspect de coronavirus.

"Cu ocazia aceasta vreau să demontez în direct tot ceea ce este pe rețelele de socializare. Tot ce este pe rețelele de socializare, mai ales în zona noastră, este plin de tot felul de date eronate, false, inclusiv că acest copil a murit. Marți seara, pe data de 25 februarie, tatăl copilului a venit din zona Lombardia, a intrat prin Vama Nădlac cu mașina de serviciu. A fost oprit la vamă, a dat o declarație, acea declarație a plecat la Direcția de Sănătate Publică Teleorman, medicul i-a luat o temperatură și i-a spus că poate să meargă liniștit acasă, deși știa că omul vine din Lombardia, zonă foarte afectată de acest virus. I-a spus că poate să meargă acasă la Blejești și începând de a doua zi, de trei ori pe zi suna să le spună ce temperatură are", a declarat primarul Cătălin Pietreanu, în direct la B1 TV.

Este păcat că se discută așa ceva la adresa unui copil

"Medicul lui de familie stă în București și a spus că nu poate să-i dea nicio cutie medicală pentru că nu poate. Din Italia el a venit! S-a autocarantinat! În ceea ce-l privește pe copil, am fost înștiințat că are temperatură destul de mare, 39.1 - 39.2, s-a vorbit cu mama, iar mama a sunat la ambulanță și i-am spus că dacă nu sună ea, sunăm noi și să și spunem că poate să fie un posibil caz de coronavirus. A venit ambulanța specială cu patru medici echipați și l-au dus la Spitalul Județean Alexandria. Ceea ce este pe rețelele de socializare nu este adevărat! Este păcat că se discută așa ceva la adresa unui copil", a completat el.

Care este starea copilului

"Mi s-a confirmat că acestui copil i-a scăzut temperatura, medicii au făcut o verifcare medicală și se presupune că are viroză și tocmai de aceea i-a crescut temperatura. I s-a luat o probă biologică care a plecat la Matei Balș și un lucru important, copilul are febră de sâmbătă, duminică și-l doare în gât, deci cu două-trei zile înainte să vină tatăl din Lombardia", a mai spus primarul din Blejești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel