Constantin Toma (PSD) zdruncină județul roșu al României

În campania electorală, pe agenda sa, Constantin Toma, actualul primar al Buzăului, sublinia și tot sublinia: 'vrem să redăm Compania de Apă buzoienilor'. Aproape că striga acest lucru în toate interviurile la care mergea. A semnalat subiectul și la DC News, ducând astfel problema la nivel național.

De la câștigarea primăriei și până acum, și-a concentrat atenția în jurul Companiei de Apă Buzău. Imaginea arată cam așa: un primar PSD care se luptă cu o altă parte a PSD-ului, nu la fel de vocală. De altfel, Constantin Toma pare că nici nu prea a fost vrut de colegii social-democrați să intre în cursa electorală. Într-un interviu din aprilie 2016, la DC News, Constantin Toma, mai degrabă tehnocrat decât politician, spunea că s-au pus la bătaie 100.000 de euro pentru capul său, doar-doar nu va fi el candidatul PSD pentru primărie. Pentru că se știe că PSD-ul câștiga la Buzău indiferent de omul propulsat. Se știa că este un om care va dezgropa morți dacă trebuie, dovadă că până și Cezar Preda l-ar fi vrut candidat din partea PNL. "Am văzut că prietenul meu candidează la primărie din partea PSD. Îmi pare rău. Mi-aș fi dorit să vină alături de dreapta și participe până la urmă la o relansare economică, așa cum spune domnia sa că își dorește", spunea Cezar Preda în campania electorală de la locale.

Acum, Constantin Toma duce o luptă pe front PSD-ist, cu doi actori - Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă și Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean pe care îl acuză că prin intermediul ADI 2008 și prin Activitatea Generală a Acționarilor s-ar opune preluării de către Compania de Apă. Acum, primarul cere demisia lui Neagu "de oriunde".

"Ce se întâmplă acum este un dezastru. O să avem mai multe plângeri penale inclusiv la adresa președintelui CJ. Lucrurile au ajuns prea departe. Nu mai pot rezista în acest fel. Îi cer demisia domnului Neagu. Duc o luptă împotriva unui sistem, sunt toți legați între ei, nu pot să spun acum mai mult. Nu se mai poate așa", a zis Constantin Toma în cadrul unei conferințe de presă unde s-a referit la advesarii săi cu termenul de "mafioți".

[citeste si]

Primarul a făcut afirmații foarte grave și a subliniat că nu contează faptul că se bate cu membrii din PSD, adică ai săi colegi, atât timp cât luptă pentru buzoieni.

"Pe mine m-au ales oamenii care vor să schimbe ceva în Buzău, nu mafioții", a adăugat edilul.

Poziția președintelui PSD Buzău

Constantin Toma a fost întrebat ce părere are despre acest subiect Marcel Ciolacu, președintele PSD: "Am discutat cu el. Este alături de mine. De aceea am venit la primărie. Mi-a promis că îmi va da libertatea necesară să fac schimbări. Nu voi fi manipulat și nu voi încălca legea. Eu spun lucrurilor pe nume pentru că trebuie să știm că plecăm de la o realitate nenorocită în care banul public care se strângea aici se risipește... nu zic că se fură. Mereu descopăr câte o bombă. Încerc să le stopez".

Ruptură în PSD?

Constantin Toma a zis că speră ca după declarațiile sale să nu fie o ruptură în PSD Buzău, deși acest lucru pare greu de crezut: "Sper că nu, dar înainte de a fi PSD-ist, sunt buzoian și acționez pe această linie".

Replica șefului CJ

În replică la toate cele spune de primar, Petre Emanoil Neagu, președintele CJ, a declarat că are lucruri mai importante de făcut: "O asemenea declaraţie dată la cald, nu o comentez, am lucruri mult mai importante de făcut. V-am spus, ştie toată lumea, creionăm bugetul, avem alte probleme de serviciu, este declaraţia domniei sale. Cred că fiecare suntem responsabili de ceea ce spunem şi cee ce facem şi fiecare suntem responsabili atât în faţa alegătorilor cât şi în faţa legii".

Compania de Apă, plângere la DNA pe numele lui Toma

Pe de altă parte, Compania de Apă Buzău a spus că va face o sesizare la DNA pe numele lui Constantin Toma. "Continuând șirul ilegalităților inițiate în iulie 2016, prin hotărârile 108 și 109, și întărite în septembrie 2016, prin hotărârile 165 și 166, primarul Constantin Toma a inițiat și trecut prin Consiliul Local Municipal hotărârile nr. 26 și 27/02.02.2017. Cele două hotărari vizează schimbarea abuzivă a conducerii companiei și modificarea actului constitutiv", a transmis Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă.

VEZI AICI ȘI REACȚIA lui MARCEL CIOLACU privind acest scandal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel