EXCLUSIV  Congres PSD. Rodica Nassar, candidat secretar general: Nu s-a mai întâmplat acest lucru în PSD

Rodica Nassar
Rodica Nassar

Rodica Nassar, cea care şi-a depus candidatura pentru funcţia de secretar general al partidului, la Congresul PSD de sâmbătă, 29 iunie, a acordat un interviu DC News în care a vorbit despre decizia luată şi despre ceea ce se întâmplă, în prezent, cu Partidul Social Democrat.

"Experienţa acumulată în timp şi ideea că pot să fac ceva, acum, într-o perioadă puţin mai complicată pentru partidul nostru sunt lucrurile care mă motivează să candidez pentru funcţia de secretar general al PSD. În primul rând, experienţa şi echilibrul meu pot să ajute partidul. 

Până la urmă, această funcţie are un pronunţat caracter tehnic. Este vorba despre organizare, ne aşteaptă încă un congres şi, în această toamnă, o campanie destul de grea pentru alegerile prezidenţiale. Prin urmare, este nevoie de oameni fideli partidului, care să se implice. Eu sunt membru de 26 de ani în acest partid şi cred că pot să fac ceva pentru PSD din această funcţie. 

Până mai ieri nu eram foarte hotărâtă să candidez. Având, însă, această funcţie pe o perioadă limitată de timp, cu caracter interimar, toate dosarele de candidatură s-au depus aici, la Secretariatul General. Prin urmare, pe la 11.55, văzând eu că s-au înscris şase bărbaţi la această funcţie am zis că de ce să  nu îndrăznească şi o femeie. Oricum ar fi o premieră pentru partidul nostru. O femeie nici măcar nu s-a înscris să candideze pentru această funcţie, darămite să o ocupe", a declarat Rodica Nassar.

În ceea ce priveşte informaţia potrivit cărora Viorica Dăncilă ar dori modificarea statutului partidului, astfel încât secretarul general să fie numit de CEx şi nu ales în Congres, Rodica Nassar a declarat: "Eu nu am auzit că doamna preşedinte interimar ar încerca această schimbare. Ştiu că propuneri în acest sens au venit din partea unor organizaţii judeţene de partid. Sunt propuneri care pot fi discutate în Comitetul Executiv şi, dacă sunt acceptate, vor fi supuse votului Congresului. Dacă nu, nu. Din câte ştiu eu acum, nu se va schimba nimic. Alegerea secretarului general se va face în Congres". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel