Confruntări violente între manifestanţi şi poliţie în Piaţa Tahrir din Cairo

egipt-proteste-28-iun-afp
egipt-proteste-28-iun-afp

Mai multe persoane au fost rănite, în noaptea de marţi spre miercuri, în urma unor confruntări violente între manifestanţi şi poliţie în centrul capitalei egiptene. Incidentele au izbucnit  în timpul ceremoniei de comemorare a victimelor manifestațiilor din ianuarie si februarie.

Autor:Alexandru Gherghe

Pentru a dispersa mulțimea furioasă adunată în Piața Tahrir, poliția egipteană a folosit gaze lacrimogene.

Întreaga zonă a fost înconjurată de forţele de ordine, iar autorităţile au întrerupt alimentarea cu energie electrică, în timp ce un reporter de la canalul de televiziune egiptean al-Hayat a descris situaţia drept "un război de stradă între poliţie şi manifestanţi".

Incidentele au izbucnit marți seară în timpul ceremoniei de comemorare a victimelor manifestațiilor din ianuarie si februarie, când un grup de manifestanți au intrat în cladirea unde se desfășura evnimentul, a afirmat un reprezentant al serviciilor de securitate.

Alte persoane aflate în zonă au povestit că tineri înarmaţi cu bastoane şi cuţite au fost aduşi în zonă la bordul unor autobuze, pentru a provoca dezordine.

Militanţii prodemocraţie au acuzat poliţia că ar fi atacat familiile victimelor, care voiau să participe la ceremonia de comemorare. "După ce li s-a interzis să intre, au început confruntări între familii şi forţele de securitate. A intervenit poliţia şi a început să lovească familiile martirilor", afirmă militantul Arabawy pe blogul său.

Ca reacție la evenimentele petrecute, militanții egipteni au lansat apeluri pentru convocarea unor manifestaţii de amploare în data de 8 iulie, pentru a menţine presiunea asupra autorităţilor în favoarea realizării de reforme politice în Egipt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel