CNSU: O nouă categorie de produse pentru vaccinarea anti-COVID la copii

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

CNSU a aprobat Hotărârea numărul 103 care facilitează vaccinarea copiilor.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 16 noiembrie 2021, Hotărârea numărul 103.

Art.1 - Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate constând în dispozitive preumplute cu adrenalină de tip „EpiPen150Junior” de uz pediatric necesare desfășurării în siguranță a procesului de vaccinare a populației din grupele de vârstă 5-11 ani împotriva COVID-19, conform prevederilor anexei.

Art.2 - Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 1, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Art.3 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Art.4 - Anexa face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Cum se va organiza vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani în România

Centre vor fi înființate în spitale, în spațiile unde se pot vaccina adolescenții, însă cei mici se vor putea vaccina și la medicii de familie.

A fost devansat termecul la care se așteaptă decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani de la Agenția Europeană pentru Medicamente, anunță Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

„Ne așteptăm ca în a doua parte a lunii noiembrie să avem această autorizare, probabil undeva pe data de 25 noiembrie. Pentru vaccinul de la compania Moderna care, de asemenea, a depus documentația de evaluare la Agenția Europeană a Medicamentului, se așteaptă că autorizarea să se acorde la jumătatea lunii decembrie”, afirmă medicul.

Potrivit acestuia, sunt deja începute campanii de vaccinare pentru această grupă de vârstă în Statele Unite, în Israel

În Statele Unite în prima săptămână au fost vaccinați peste 900.000 de copii din grupa de vârstă 5 - 11 ani. În ce privește Europa, Austria a decis debutul campaniei de vaccinare pentru această categorie de vârstă înainte de autorizare.

Și în România a început organizarea campaniei de vaccinare: „în acest moment centralizăm solicitările din fiecare județ de înființare a unor cabinete de vaccinare în unitățile sanitare cu paturi sau ambulatorii care au secții sau compartimente de pediatrie. De asemenea, în centrele de vaccinare unde există vaccin de la compania Pfizer pentru vaccinarea persoanelor de peste 12 ani vom organiza un cabinet de vaccinare care va fi destinat pentru grupa de vârstă 5 - 11 ani tocmai pentru că ne dorim foarte mult să încurajăm vaccinarea întregii familii pentru a crea acea barieră de protecție imună a familiei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel