CM 2019: Cupa Mondială s-a încheiat 'oribil' pentru Italia, spune selecţionerul Conor O'Shea

Selecţionerul naţionalei de rugby a Italiei, irlandezul Conor O'Shea, spune că pentru echipa sa Cupa Mondială 2019 din Japonia s-a încheiat într-un mod oribil, pe un teren de antrenament în locul terenului de joc şi în faţa fanilor prezenţi în tribune.

"Este într-adevăr greu de acceptat. Am văzut reacţia jucătorilor după antrenamente şi a fost oribil deoarece aceşti băieţi şi-au dat viaţa pentru rugby-ul italian, iar pentru ei Cupa Mondială s-a încheiat pe un teren de antrenament, în locul stadionului. Dacă în Italia un eveniment sportiv important nu se termină pe teren, în faţa fanilor şi a milioanelor de telespectatori, atunci este o zi sumbră pentru toţi iubitorii sportului şi este greu de exprimat. Am văzut azi şi expresia lui Leonardo Ghiraldini care a ratat ultima şansă de a purta tricoul albastru pentru că a anunţat că se retrage la finalul CM, a fost foarte dezamăgit. Ştiu, aproape nimeni nu paria pe Italia că ar învinge All Blacks în ultima partidă a grupei, dar am fi dorit să terminăm Mondialul pe stadion, nu în afara lui. Îmi pare rău pentru toţi băieţii, a spus Conor O'Shea.

Meciurile Anglia - Franţa şi Noua Zeelandă - Italia, care urmau să se dispute sâmbătă, la Yokohama şi Toyota, au fost anulate de către organizatorii Cupei Mondiale de rugby ediţia 2019, din cauza taifunului Hagibis care urmează să se abată la sfârşitul săptămânii asupra regiunii Tokyo. Ca urmare a anulării meciului, rezultatele oficiale au fost 0-0, astfel că Italia a ocupat locul 3 în clasamentul grupei B şi a ratat calificarea în sferturi, Anglia a încheiat pe primul loc în Grupa C, iar Franţa pe poziţia secundă.

Sergio Parisse, căpitanul echipei de rugby a Italiei, a afirmat chiar că World Rugby a arătat o lipsă de respect faţă de Italia.

"Am decis să anulăm unele meciuri, bazându-ne pe ultimele previziuni meteorologice, de care am luat cunoştinţă în această dimineaţă. Este regretabil, însă am luat decizia bună, deoarece siguranţa este prioritatea noastră numărul unu", a declarat joi Alan Gilpin, directorul CM 2019.

În schimb, meciul Irlanda - Samoa, prevăzut sâmbătă la Fukuoka, în sudul Japoniei, a fost menţinut, la fel ca şi întâlnirea Australia - Georgia, programată vineri la Shizuoka.

Aceasta este prima anulare a unor meciuri din istoria Cupei Mondiale de rugby, creată în 1987.

Regulamentul competiţiei prevede că un meci anulat este considerat nul (0-0), fiecărei echipei urmând să i se acorde două puncte în clasament.

Taifunul Hagibis, anunţat drept unul dintre cele mai puternice din ultimele decenii în regiune, urmează să atingă în weekend o mare parte arhipelagului nipon, unde sunt programate mai multe meciuri din cadrul Cupei Mondiale de rugby, precum şi Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, pe circuitul de la Suzuka, situat la sud-vest de Tokyo. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel