Clubul cu cei mai mulţi jucători în semifinalele Cupei Mondiale 2022. Nu este PSG, Real Madrid, Manchester City sau Liverpool

Bayern Munchen a câştigat Campionatul Mondial al Cluburilor
Bayern Munchen a câştigat Campionatul Mondial al Cluburilor

Bayern Munchen este clubul cu cei mai mulţi jucători prezenţi în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal, ediţia 2022, transmite agenţia DPA

În total, şase fotbalişti ai campioanei en titre a Germaniei au acces în careul de aşi al turneul final din Qatar:

Kingsley Coman, Benjamin Pavard, Dayot Upamecano şi Lucas Hernandez (ultimul fiind accidentat) fac parte din lotul selecţionatei Franţei, campioana mondială en titre, Josip Sanisic apără culorile Croaţiei, în timp ce Noussair Mazraoui evoluează pentru Maroc, revelaţia competiţiei.

Fundaşul Lucas Hernandez a suferit o ruptură la ligamentele încrucişate ale genunchiului drept, în cursul primului meci al Franţei la CM 2022, împotriva Australiei, şi va fi indisponibil mai multe luni, posibil chiar până la finalul sezonului. 

Vezi și - Video Viral - Cum a părăsit Cristiano Ronaldo ultima sa Cupă Mondială la care a participat, după surpriza Maroc - Portugalia

Selecţionata Marocului a devenit prima echipă africană calificată în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal, după ce a învins neaşteptat echipa Portugaliei cu scorul de 1-0 (1-0), sâmbătă, pe Al Thumama Stadium din Doha, în sferturile de finală ale ediţiei din Qatar.

Leii din Atlas au scris istorie în Qatar, Youssef En-Nesyri (42) marcând unicul gol al partidei, una în care lusitanii au dezamăgit, fiind departe de evoluţia din partida cu Elveţia (6-1).

Seleccao, campioana europeană din 2016, a dominat jocul de la un capăt la altul, şi-au creat o serie de ocazii, însă a fost lipsită de inspiraţie şi de un dram de noroc, pierzând din cauza unei singure greşeli, comisă de portarul Diogo Costa. Marocanii au fost din nou impecabili în defensivă, cum au demonstrat şi în partida cu Spania.

Sfârșitul unei ere. Cum a părăsit Ronaldo CM 2022, ultima sa Cupă Mondială la care participă

La finalul partidei, Cristiano Ronaldo a izbucnit în plâns, după eliminarea incredibilă în fața echipei din Africa. Vezi video aici!

Cristiano Ronaldo a egalat un record de selecții la Cupa Mondială din Qatar în meciul cu Maroc

Cristiano Ronaldo a fost introdus în joc în minutul 51 al partidei Portugalia - Maroc, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal, ediţia 2022.

Ronaldo a fost introdus în joc în minutul 51 al partidei Portugalia - Maroc, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal, ediţia 2022.

Astfel, portughezul Cristiano Ronaldo a egalat sâmbătă recordul mondial de selecţii în echipa naţională, deţinut de kuweitianul Bader Al-Mutawa (196 de meciuri), transmite AFP.

Cvintuplul câştigător al Balonului de Aur, în vârstă de 37 de ani, a disputat primul său meci pentru naţionala Portugaliei în august 2003, la 18 ani. Cristiano Ronaldo este singurul fotbalist din istorie care a marcat cel puţin un gol la cinci ediţii ale Cupei Mondiale.

Portughezul deţine, de asemenea, recordul mondial de goluri marcate la echipa naţională (118), fiind şi golgheterul all time al Ligii Campionilor europeni (140).

Vezi și - FIFA schimbă mingea pentru semifinalele CM 2022

FIFA a decis că faza semifinalelor şi finala de la Campionatul Mondial se vor disputa cu o minge nouă. 

Semifinalele şi finala Cupei Mondiale 2022 din Qatar se vor disputa cu o nouă minge, denumită Al Hilm (Visul, în limba arabă) şi decorată cu nuanţe de vişiniu care amintesc de drapelul Qatarului, a anunţat duminică FIFA, citată de AFP.

Al Hilm va înlocui astfel balonul Al Rihla (Călătorie), folosit de la debutul actualului turneu final.

"Al Hilm va fi mingea oficială de meci pentru semifinale, meciul pentru locul trei şi finala" programată în data de 18 decembrie, pe Lusail Stadium, a scris Federaţia internaţională de fotbal într-un comunicat.

Predominant albă, cu modele de culoare vişinie, Al Hilm ia locul predecesoarei sale Al Rihla, care avea dungi albastre şi roşii, evidenţiate cu auriu.

Noul balon, produs de compania Adidas, va fi echipat cu 'tehnologie semi-automatizată de semnalizare a ofsaid-ului" (SAOT), la fel ca şi Al Rihla. Este vorba de un senzor plasat în centrul mingii şi care transmite date de 500 de ori pe secundă, determinând când balonul este jucat mult mai precis decât ar putea să o facă ochiul uman.

FIFA a introdus utilizarea acestei tehnologii în timpul acestei Cupe Mondiale, fiind menită să accelereze şi să facă deciziile de arbitraj mai fiabile. SAOT trebuie să permită stabilirea în orice moment a poziţiei jucătorilor şi a mingii, facilitând detectarea ofsaid-urilor fără a înlocui însă decizia arbitrilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel