EXCLUSIV  Ciurchea, fost şef CNAS, avertisment în alerta de Coronavirus: Ceilalţi bolnavi MOR!

Vasile Ciurchea, fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a transmis că autorităţile trebuie să se îngrijească şi de ceilalţi bolnavi, deşi este pandemie de coronavirus în lume. Afirmaţia a fost făcută în cadrul dezbaterii "Politicile publice: cauză sau soluţie pentru criza medicamentelor", organizată de DC MEDIA GROUP. 

Deşi are unul dintre cele mai mici preţuri din Europa la medicamente, România este lovită de o criză a acestora. Iată ce a spus Vasile Ciurchea despre acest lucru, dar şi ce avertisment a lansat autorităţilor. 

"Cel mai mic preţ nu este o idee rea, dar ea trebuia completată cu alte măsuri. Să ai un preţ mic, special pentru tine, dar să laşi industria să se dezvolte mai departe. Dacă e să fim foarte deschişi, medicamentele dispărute de pe piaşă nu au dispărut din cauza preţului, ci pentru că se strica piaţa europeană. 

Dacă ar fi existat un preţ special pentru România şi lăsată piaţa liberă, medicamentele ar fi venit înapoi. Dar în orice situaţie, trebuie să ai timp să le faci pe toate sau să faci paşii normali într-o economie de piaţă. Orice companie farmaceutică trebuie să fie pe plus, că altfel se închide. Companiile astea nu sunt case de binefacere sau mănăstiri de maici.", a transmis fostul şef al CNAS. 

"Nu trebuie să ne ocupăm doar de coronavirus"

"Dacă ne raportăm la situaţia actuală, ar trebui să fim proactivi, nu să aşteptăm să se întâmple ceva şi să reacţionăm. Nu este o situaţie pe care să ne-o dorim, dar trebuie făcute lucrurile importante. Nu trebuie să ne ocupăm doar de coronavirus şi ceilalţi bolnavi mor. Noi reacţionăm altfel. Fie ne panicăm şi reacţionăm doar pe o direcţie, fie reacţionăm prea târziu. Referitor la preţul medicamentelor, există în continuare o negociere de preţ. România nu va avea atâţia bani încât să deconteze totul la nivel de cerere şi va trebui să alegi ce este mai important, astfel încât să asiguri sănătatea cetăţenilor tăi", a mai declarat Vasile Ciurchea.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel