Ciuhodaru: Întârzierea tratamentului poate fi letală. Schimbări în unitățile de învățământ

Listerioza a băgat anul acesta în spital 47 de români, iar altor 9 le-a curmat viața
Listerioza a băgat anul acesta în spital 47 de români, iar altor 9 le-a curmat viața

Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă și spune că întârzierea tratamentului poate fi letală, atunci când vorbim de alergiile la copii. 

”Atenție părinți și bunici. Întârzierea tratamentului poate fi letală. Acum toți copiii alergici pot beneficia gratuit de tratament de urgență pentru formele severe de alergie chiar și atunci când sunt la grădiniță sau la școală”, susține doctorul Tudor Ciuhodaru pe pagina sa de Facebook. 

Măsura a fost aprobată prin ordinul comun al Ministerului Educaţiei Naţionale şi al Sănătăţii. În acest fel, toate grădinițele și școlile la care merg copii cu diverse alergii trebuie să aibă în trusa de urgenţă adrenalină autoinjectabilă pentru tratamentul formelor severe de alergie.

”Neadministrarea cât mai rapidă a tratamentului poate duce la deces. Niciun alt medicament din trusa de urgenţă nu poate înlocui administrarea adrenalinei”, mai spune Tudor Ciuhodaru. 

Pentru a beneficia gratuit de acest medicament este suficient să informați în scris conducerea unității de învățământ despre această patologie.

Ce trebuie știut

1. Principalele cauze ale acestor alegii sunt legate de expunerea la alergenii alimentari (lapte, ouă, cereale care conţin gluten, alune) medicamente, repiratorii (polen, praf, mucegai) sau la veninul înțepăturii de insecte (albine, viespi).

2. Simptomele care arată o reacţie alergică severă (edem Quincke, șoc anafilactic) sunt: erupția generalizată cu mâncărime intensă, umflarea buzelor şi limbii, respiraţie dificilă, zgomotoasă, şuierătoare, dificultăţi de înghiţire, scăderea tensiunii arteriale, puls accelerat, senzaţie de nelinişte, agitație, ameţeală, confuzie, pierderea stării de conştienţă.

3. Simptomele apar extrem de rapid (minute) după ingestia alergenului/întepătura de insectă.

4. Simptomele anafilaxiei nu se ameliorează şi nu dispar fără tratament. Evoluția este potențial letală.


Vezi și: 

Pericol de explozie! Incendiu violent la o fermă din Argeș

CCR, motivare decizie pe securitatea națională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel