Ciolacu: Aprobăm 'Creditul fermierului'

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Guvernul va aproba, joi, 'Creditul fermierului', urmând să fie alocate 165 milioane euro pentru acoperirea ratei ROBOR la creditele bancare, a anunţat, joi, premierul Marcel Ciolacu.

'Continuăm să adoptăm soluţiile convenite cu fermierii luna trecută. Aprobăm astăzi 'Creditul fermierului', oferind acces mai facil agricultorilor la finanţări vitale. Alocăm aproape 165 de milioane euro şi acoperim partea cea mai importantă a dobânzii la creditele bancare. Practic, suportăm rata dobânzii ROBOR, iar fermierii rămân cu marja ce nu poate depăşi 1,95% pe an. Sprijinul este de maximum 280.000 euro pe cinci ani', a precizat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Marcel Ciolacu a menţionat că Guvernul va aproba şi pentru 2024 măsura de sprijin pentru fermierii care folosesc sistemul de irigaţii. 'De asemenea, aprobăm o măsură prin care ajutăm fermierii ce folosesc sistemul de irigaţii. Achităm şi în anul 2024 o cotă de 50% din facturile pentru energia electrică folosită în irigarea culturilor agricole', a explicat premierul. 

Citește și - Ciolacu: Voi propune mediului privat un Program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului dual

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi că va propune mediului privat de afaceri un Program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului dual, ca soluţie la o problemă structurală a economiei.

'O altă prioritate, după discuţiile din ultimele săptămâni cu reprezentanţii tuturor marilor investitori, atât români, cât şi străini, este să găsim soluţii pentru deficitul forţei de muncă. Este o problemă structurală a economiei şi, de aceea, voi propune mediului privat un Program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului Dual. Acest parteneriat trebuie să ne permită ca, în următorii cinci ani, să avem 50.000 de locuri anual cerute de mediul de afaceri în învăţământul dual, de cinci ori mai mult ca acum. Până să comasăm alegeri, propun să comasăm efortul dintre stat şi mediul privat pentru a găsi soluţii care să ajute concret economia', a afirmat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

În context, şeful Executivului a anunţat că, săptămâna viitoare, va avea o întâlnire cu patronatele din Confederaţia Concordia şi Consiliul Naţional al IMM-urilor. 'Săptămâna viitoare mă voi întâlni cu patronatele din Confederaţia Concordia şi Consiliul Naţional al IMM-urilor ca să consolidăm un pachet de măsuri de sprijin pentru firmele româneşti', a punctat Marcel Ciolacu.

Citește și - Ciolacu: Trebuie să descurajăm abuzul de concedii medicale nejustificate - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel