Ciocolata, bună sau nu pentru sănătate. Ce spun nutriţioniştii

Cele mai recente descoperiri de la Mintel arată că 37% dintre oameni sunt interesați de ciocolata făcută cu ingrediente naturale, 35% de ciocolata cu zahăr redus și 27% de ciocolata fără zahăr rafinat, scrie The Independent.

Multe branduri de ciocolată proclamă cu mândrie că sunt naturale, vegetale, fără lapte, fără soia, fără gluten și fără zahăr rafinat. Potrivit sursei citate, pentru a compensa lipsa ingredientelor clasice de ciocolată - și anume laptele, zahărul, untul de cacao și grăsimile vegetale – „noua ciocolată" e făcută din pudră de cacao, unt de cacao.

La sfârșitul zilei, zahărul este zahăr, indiferent dacă este zahăr de nucă de cocos sau zahăr alb, iar nutriționistul Nichola Whitehead consideră că nu ar trebui să fim păcăliți de ingrediente sănătoase, cum ar fi nectarul de agave.

Multe studii au subliniat beneficiile pentru sănătate ale ciocolatei negre, în special a celor cu un conținut de cacao de peste 75%, spre deosebire de ciocolata de lapte care este încărcată cu zahăr. Nutriționistul Rhiannon Lambert a spus: "Nu cred că ciocolata poate fi împărțită în sănătoasă sau nesănătoasă, este mai mult un caz de calitate". Amanda Hamilton, de asemenea nutriţionist, a spus la rândul ei: „să nu ne prefacem că este o pungă de spanac și să ne bucurăm de ceea ce este - un delicios tratament ".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel