Chirieac, predicție după suspendarea lui Coldea: Presiunea se va muta la DNA

Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că, odată cu punerea la dispoziția directorului SRI a generalului Florian Coldea în urma afirmațiilor lui Sebastian Ghiță, presiunea asupra SRI se va ridica, însă ea se va muta la DNA. 

”Presiunea mediatică asupra SRI se va mai ridica. SRI a fost profund afectat, fiindcă, la fel ca orice serviciu secret din această lume, atunci când este intens pomenit de media, lucrul acesta nu este în favoarea serviciului. Prima calitate a unui serviciu secret este să rămână secret. Este o chestiune fundamentală. Deja devenise o vulnerabilitate: șeful operativ al SRI nu este chiar o persoană publică. Faptul că dânsul era pomenit de o sută de mii de ori pe zi pe toate canalele, deja era o chestiune care putea să constituie o vulnerabilitate la adresa serviciului. Prin punerea sa la dispoziție, în acest moment, presiunea asupra SRI se va ridica treptat”, a declarat Bogdan Chirieac, joi seară, la Realitatea TV, în emisiunea moderată de Lavinia Șandru. 

În plus, analistul politic consideră că după decizia ”clară, elegantă, fără probleme” a SRI de suspendare a generalului Coldea, presiunea mediatică se va muta asupra DNA.

”În schimb, presiunea se va muta din plin în partea cealaltă a binomului, la DNA sau asupra d-nei Kovesi. Acolo va fi o presiune mediatică, probabil, prin continuarea dezvăluirilor pe care le face dl Sebastian Ghiță. (...) România trebuie să aibă forța să treacă peste aceste lucruri după ce a învățat ceva: cred că cel mai important lucru pe care trebuie să îl învețe România este că asupra instituțiilor în forță, controlul democratic nu trebuie să fie de complezență”, a mai spus Bogdan Chirieac. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel