EXCLUSIV  Florian Coldea, pus la dispoziție de SRI: Posibilă trimitere în judecată

Sebastian Ghiță a afirmat că a fost în vacanță Seychelles cu Florian Coldea, prim-adjunct al SRI. A arătat fotografii și facturi. SRI a anunțat, joi seară, că, până la finalizarea verificărilor, Florian Coldea este pus la dispoziția directorului SRI, Eduard Hellvig care-i preia și atribuțiile. 

Punerea la dispoziție apare în două situații: 

- trimitere în judecată sau judecare de către instanțele judecătorești în stare de libertate pentru fapte în legătură cu exercitarea atribuțiilor funcțiilor în care sunt încadrate. 

- restructurarea serviciului și căutarea unei funcții echivalente, ceea ce înseamnă eliminarea funcției de prim-adjunct din cadrul SRI. 

Din comunicatul SRI, nu rezultă a doua variantă. 

Iată comunicatul SRI: 

"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificări preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea". 

Iată ce prevede legea despre punerea la dispoziție: 

Articolul 89 din legea 80/1995, actualizată în 2014, precizează: ”Cadrele militare in activitate din Ministerul Administratiei si Internelor, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Serviciul de Protectie si Paza se pun la dispozitie cand sunt trimise in judecata sau sunt judecate de catre instantele judecatoresti in stare de libertate pentru fapte in legatura cu exercitarea atributiilor functiilor in care sunt incadrate.”

Articolul 82 din legea 80/1995 mai prevede că: ”Situatia ofiterilor, maistrilor militari si subofiterilor in activitate, care sint pusi la dispozitie, se solutioneaza dupa cum urmeaza: a) pentru cei pusi la dispozitie in vederea incadrarii sau trecerii in rezerva ori in retragere, in termen de cel mult 3 luni. In cazuri exceptionale, cu aprobarea ministrului apararii nationale, acest termen poate fi prelungit cu inca cel mult 3 luni. Pe timpul cit se afla in aceasta situatie, cei in cauza indeplinesc atributiile stabilite de comandantii unitatilor militare la a caror dispozitie sint;”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel