Coldea, pus la dispoziția directorului SRI. Gușă: Un moment unghiular

Suspendarea din funcția de prim-adjunct al SRI a lui Florian Coldea reprezintă un moment unghiular în zona structurilor de putere din România și este o decizie care presa de mult timp asupra conducerii civile a Serviciului - asupra lui Eduard Hellvig - și, pe baza parteneriatului dintre el și Klaus Iohannis, și asupra președintelui, consideră consultantul politic Cozmin Gușă.

"După 11 ani în care liderul de facto al SRI a fost Coldea, asistăm la un moment de schimbare, la un moment în care nu doar deciziile executive vor fi schimbate, dar și absolut toate calculele de influență - de la câmpul tactic sugerat de analiști până la relațiile bilaterale pe care Coldea le avea -", a declarat Cozmin Gușă, joi, la Realitatea TV, după ce SRI a anunțat că generalul Florian Coldea este suspendat temporar din funcție. 

Era firesc ca prim-adjunctul SRI să "plece" după 11 ani vechime, a mai spus Gușă, subliniind că "neplăcut" atât pentru el, cât și pentru statul român este că pleacă în urma unui scandal cu Sebastian Ghiță.

"Concluzia finală, este un moment unghiular în statul român. Să vedem cum va fi administrat, atât de către cei care au influențat decizia, probabil președintele Iohannis, precum  și de către cei care au executat-o - Eduard Hellvig  - și să vedem puterea parlamentară și guvernamentală în ce fel va avea reacții la acest moment", a adăugat consultantul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel