China, ACUZATĂ de ascunderea informaţiilor despre COVID-19, de către un spion britanic

Un fost şef al spionajului britanic acuză China că a ascuns primele informaţii despre pandemie.

China a ascuns informaţii vitale despre pandemia provocată de coronavirus, acuză John Sawers, fost şef al serviciului britanic de informaţii externe MI6, citat de Reuters. El a declarat miercuri că Beijingul trebuie să răspundă pentru secretizarea primelor informaţii.

Sawers, care a condus spionajul Regatului Unit din 2009 până în 2014, este de părere că nu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trebuie învinovăţită de dezinformare, ci China, citează Agerpres.

Anunțul lui Donald Trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat marţi că va sista finanţarea OMS, deoarece organizaţia a promovat informaţiile falsificate de chinezi.

Există o furie profundă în America privind suferinţa care consideră ei că ne-a fost impusă tuturor de China, iar China se sustrage de la o mare parte din răspunderea pentru originea virusului, pentru eşecul combaterii iniţiale a acestuia, a afirmat Sawers la BBC. Serviciile secrete au rolul de a obţine informaţii care au fost ascunse de alte state şi alţi actori; a existat o scurtă perioadă, în decembrie şi ianuarie, când chinezii au ascuns într-adevăr asta de Occident, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel