Cel mai scump oraș din lume NU se află în Europa. Inflația și prețul transportului au influențat statisticile

Pexels
Pexels

Cel mai scump oraș în care se poate locui se află în afara Europei. 

Oraşul israelian Tel Aviv este pe primul loc în ceea ce privește indicele mondial al costului vieţii din acest an. Parisul a ajuns pe locul doi, la egalitate cu Singapore, transmite Mediafax.              

Blocajele lanţurilor de aprovizionare şi cererea consumatorilor au crescut costul vieţii în cele mai mari oraşe ale lumii. Un oraş a experimentat schimbări mai rapide decât celelalte oraşe, ajungând de pe locul cinci pe primul la indicele mondial al costului vieţii din acest an, conform Economist Intelligence Unit (EIU).              

Prima dată când orașul ocupă primul loc 

Pentru prima dată, oraşul israelian Tel Aviv s-a clasat în fruntea clasamentului, depăşindu-l pe liderul de anul trecut, Paris. Acesta se află în prezent la egalitate cu Singapore, clasându-se pe locul doi. EIU atribuie creşterea bruscă a indicelui de la Tel Aviv creşterii preţurilor la alimente, la transport şi puterii șechelului israelian faţă de dolarul american.         

Datele pentru sondaj, care a fost efectuat de mai bine de trei decenii, sunt adunate de echipa globală de cercetători a EIU în luna martie şi septembrie. Indicele este comparat cu preţurile din New York City, astfel că oraşele cu monede care sunt mai puternice faţă de dolarul american pot să apară mai sus în clasament. Acum, Zurich şi Hong Kong se află pe poziţiile patru şi, respectiv, cinci, deţinând anul trecut primul loc alături de Paris. New York, Geneva, Copenhaga, Los Angeles şi Osaka completează restul primelor zece oraşe clasate.    

Damasc, cel mai ieftin oraș al lumii

Oraşele cu cel mai jos rang sunt în principal în Orientul Mijlociu, Africa şi părţile mai puţin bogate ale Asiei. Oraşul sirian Damasc se clasează din nou drept cel mai ieftin oraş din lume, deoarece economia sa distrusă de război continuă să se lupte.

Citește și: Italia înregistrează o creştere economică de 2,6%, iar inflaţia atinge un nivel-record

Vezi și: Cât a costat un hectar de teren arabil în România în 2020. Mai scump decât în Franța - studiu Eursotat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel