EXCLUSIV  Cel mai mare proiect de dezvoltare din Bucureşti, lansat în Sectorul 5, zona Antiaeriană. Daniel Florea, detalii despre investiţie

Lucrari constructii - foto ilustrativ
Lucrari constructii - foto ilustrativ

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a anunţat că în data de 1 noiembrie se va lansa cel mai mare proiect de dezvoltare din Bucureşti, în Sectorul 5, zona Antiaeriană.

"Abia aştept să avem, pe 1 noiembrie, această conferinţă, este pentru prima dată când putem prezenta public acest proiect. Avem strategie de regenerare urbană a Sectorului 5 – este prima din România şi e integrată cu ceea ce se întâmplă în Bucureşti. Avem o strategie de dezvoltare a Sectorului 5 întinsă pe următorii 20 de ani făcută împreună cu Banca Mondială. Acum facem PUZ al Sectorului 5  - nu a existat niciodată şi acesta este motivul pentru care s-a construit haotic şi de multe ori fără autorizaţie sau a durat foarte mult până se emiteau autorizaţiile.

Pentru Antiaeriană avem un PUZ separat. Drumul care vine de la Ghencea, de la strada Braşov, până la  Alexandriei este parte din inelul median de circulaţie al Capitalei. Vom face apoi de la Alexandriei până la Giurgiului. Acolo sunt 800 de hectare libere. În momentul acesta am 100 de la MapN, am predat deja către ANL primele opt porţiuni de teren pentru a se face primele 24 de blocuri pentru tineri (profesori, medici, militari, oameni din administraţie); am predat 14 hectare de teren către MapN pentru a se face un campus unversitar pentru Academia Tehnică Militară; coloana vertebrală a acestui proiect este chiar acest bulevard care va avea 56 de metri lăţime, va fi mai lat decât Champs-Elysees, cu tramvai pe mjloc, cu pistă de biciclete, cu trotuare largi. Avem în acest moment foarte mulţi investitori care abia aşteaptă să vină. Sunt lideri la nivel mondial care încearcă să se adune într-un consorţiu pentru ca să vină şi să facă de la zero lucrul acesta", a explicat Daniel Florea, primarul Sectorului 5. 

DETALII ÎN VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel