Ceaiurile care te ajută să te lași de fumat. Este posibil să le ai, deja, în casă!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay / Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay / Pexels

Există câteva ceaiuri care te pot ajuta în procesul tău de a renunța la fumat. 

Ceaiul de muşeţel

Ceaiul de muşeţel este de ajutor persoanelor care vor să se lase de fumat deoarece reduce anxietatea. Poţi bea câte două-trei căni, zilnic. În combinaţie cu gura-lupului, are efecte mult mai puternice şi inhibă pofta de ţigară, potrivit lui Penelope Sach, autoarea cărţii „Vindecare cu ajutorul ceaiurilor din plante“, scrie click.ro. Torni 200 ml de apă clocotită, peste o linguriţă de flori de muşeţel uscate, apoi laşi la infuzat aproximativ 10 minute. Bei de trei ori pe zi.

Vezi și: Ceaiurile care îți curăță plămânii. Remedii naturale cu plante antivirale

Ceaiul de eucalipt

Peste o linguriţă de frunze de eucalipt mărunţite torni o cană de apă fierbinte şi laşi la infuzat timp de zece minute, după care bei, cu înghiţituri mici. Remediul se administrează de două ori pe zi.

Ceaiul de iasomie

Persoanele care renunţă la fumat se pot confrunta cu o stare crescută de iritabilitate şi de anxietate. Iasomia are efect relaxant asupra sistemului nervos. Două-trei căni cu ceai de iasomie te face să nu mai dai buzna la pachetul de ţigări. Mai mult, în combinaţie cu ceaiul verde, ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, care se produc în timp ce fumezi. Bei câte două-trei căni de ceai zilnic.

Vezi și: Ceaiurile care curăță colonul. Remedii naturale pe care le găsești în plafar

Ceaiul de pedicuţă

Bea câte o cană de ceai dimineaţa şi seara, înainte de culcare. Te ajută să depăşeşti stările de anxietatate cauzate de lipsa nicotinei din organism. Ceaiul de pedicuţă diminuează şi senzaţia de gură uscată care apare adesea după ce renunţi la ţigări. O cură cu un ceai de pedicuţă este recomadată una-două luni.

Ceaiul de sunătoare

Ceaiul de sunătoare este un puternic antidepresiv şi nu accentuează senzaţia de foame puternică pe care o au în primele luni de zile cei care au renunţat la fumat, scrie kudika.ro.

Ceaiul de valeriană

Acest ceai ajută dacă vrei să renunţi la fumat pentru că ameliorează starea de anxietate cauzată de dependenţa de nicotină. Este recomandat să vă faceţi un ceai de valeriană atunci când simţiţi nevoia să fumaţi. Puteţi bea cel mult două căni pe zi.

Vezi și: Ceaiul care-ți curăță stomacul, intestinele și rinichii. Este ieftin și la îndemâna oricui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel