Care este diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat

Îl folosești pentru a da prăjiturilor o aromă savuroasă, însă de prea puține ori te-ai întrebat care este diferența între zahărul vanilat și cel vanilinat? Trebuie să știi că există una uriașă. Te vei gândi de două ori, de acum înainte, înainte de alege între cele două produse.

Zahărul vanilat este obținut din extract de vanilie, iar zahărul vanilinat este obținut din vanilină. Așadar, zahărul vanilat este obținut din batoanele de vanilie, fiind un produs natural. Batoanele se lasă la soare, după care la uscat, moment în care aroma începe să se intensifice în bețișorul parfumat, scrie unica.ro. Apoi, vanilia este adăugată la zahărul normal.

În schimb, zahărul vanilinat este obținut din vanilină. Vanilina este un produs sintetic, obținut prin procesare. Este supranumită și "imitație de vanilie" sau "aromă de vanilie" și este combinată cu zahăr, sirop de porumb sau alți îndulcitori similari nu tocmai sănătoși. Este un produs chimic care redă gustul vaniliei.

Vezi și: Care este diferența dintre ouăle albe și cele maronii. Legătura cu lobul urechii găinilor. Tu știai?

Care este diferența între sarea iodată și sarea neiodată

Care este diferența dintre bicarbonat și praful de copt

Dacă ești pasionat de dulciuri și nu doar să le consumi, trebuie să știi care este diferența dintre bicarbonat și praful de copt. Te va ajuta mult, când te vei apuca de prepararea celor mai delicioase prăjituri.

Când este amestecat cu un ingredient lichid și acid precum iaurtul, oțetul, zeama de lămâie sau laptele bătut, bicarbonatul provoacă bule de carbon, care ajutăla creșterea aluatului. Astfel, devine mai pufos și mai afânat. Și praful de copt ajută la creșterea aluatului, însă are o acțiune mai lentă decât bicarbonatul. Nu are nevoie de un acid ca să reacționeze.

Astfel, se amestecă de obicei cu făina și este folosit la dulciurile cu aluat pufos sau la fursecuri. Praful de copt reacționează în contact cu ingredientele lichide și, a doua oară, la căldură. De aceea, prăjiturile care se fac cu acest agent de creștere se pun în cuptorul încălzit în prealabil, scrie libertateapentrufemei.ro. Praful de copt poate înlocui bicarbonatul în orice rețetă, dar nu și invers.

Vezi și: Care este diferența între făina 000 și 650. Ce înseamnă aceste coduri

Care este diferența dintre sarea roz de Himalaya și sarea de masă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel