Care este diferența dintre ouăle albe și cele maronii. Legătura cu lobul urechii găinilor. Tu știai?

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Tu știi care este diferența dintre ouăle albe și cele maronii? Are legătură cu lobul urechii găinilor.

Diferenţierea porneşte de la găină. Cel mai adesea, dar nu e o regulă, găinile deschise la culoare fac ouă albe, în timp ce găinile roşcate, maronii sau chiar negre fac ouă maronii. Totodată, cea mai clară diferenţiere e dată de lobul urechii găinii, care poate avea 2 culori: alb sau roşu. Evident, găinile cu lobul urechii alb produc ouă albe, potrivit retetepractice.ro.

Deşi se spune că ouăle de culoare închisă ar fi mai calitative din punct de vedere nutritiv, nu există o diferenţă în acest sens. Nici măcar în ceea ce priveşte grosimea cojii. Indiferent de culoare, ambele tipuri de ouă pot fi la fel de groase sau la fel de subţiri. Diferenţa de grosime este dată de vârsta găinii, cele tinere depunând ouă cu coaja mai groasă decât cele mai bătrâne.

Majoritatea găinilor crescute în gospodării depun ouă închise la culoare, însă nu acesta este motivul pentru care adesea ouăle sunt mai gustoase, mai hrănitoare, ci modul în care găinile sunt crescute şi hrănite face diferenţa.

Diferența dintre bicarbonatul de sodiu și bicarbonatul de amoniu

Bicarbonatul de sodiu produce dioxid de carbon în timpul coacerii. Astfel, se creează mici spaţii care dau efectul de creştere a aluatului. Este activ doar în combinaţie cu alte elemente acide (iaurt, brânză, miere, lapte bătut), potrivit aquiahora.ro. Bicarbonatul de sodiu produce acest efect imediat ce este amestecat cu aceste ingrediente care fac parte din aluat. Așadar, tava trebuie băgată repede la cuptor, altfel reacţia se produce în gol.

Bicarbonatul de amoniu este mai puţin folosit din cauza mirosului neplăcut care se degajă în momentul în care se stinge cu oţet. O jumătate de linguriţă ajunge pentru a frăgezi foile. Este folosit la prăjituri ca “Albă ca zăpada”, adică la foi ce urmează să fie umplute cu cremă. Dar atenţie! Dacă se adaugă prea mult amoniac, există riscul ca prăjitura să aibă un miros neplăcut.

Vezi și: Cafea italiană. Care este diferența dintre caffe macchiato, latte macchiato și caffe latte

Care este diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel