De pe masa de Crăciun nu lipsesc cârnații, caltaboșul sau alte produse tradiționale afumate. Acestea sunt considerate nocive, tocmai din cauza fumului.
În perioada sărbătorilor, masa festivă aduce pe farfurii delicii tradiționale, printre care se regăsesc cârnații, caltaboșii și alte produse afumate.
Cu toate acestea, specialiștii avertizează asupra riscurilor asupra sănătății asociate consumului excesiv de astfel de preparate.
Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, de ce aceste produse nu sunt o alegere sănătoasă.
”Aceste preparate sunt nocive din cauza modului de preparere, însă şi din cauza conţinutului crescut în sare. Afumarea reprezintă un proces de conservare al produselor, destul de nociv pentru organism, mai ales dacă acestea sunt consumate frecvent.
Acest proces este nociv şi poate spori riscul de boli digestive cum ar fi cancer de colon sau gastric. Procesul de afumare reprezintă eliberarea unor hidrocarburi aromatice, cum ar fi gudroanele, substanţe binecunoscute cu potenţial cancerigen", a declarat specialistul.
CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu