Urmărește emisiunea live


Ce este infecția în sânge, boala care l-a ucis pe Ion Caramitru. Cauze și simptome

Foto: Pixabay / Facebook Ion Caramitru
Foto: Pixabay / Facebook Ion Caramitru

Actorul Ion Caramitru a murit din cauza unei infecţii în sânge. Iată ce este aceasta şi cum apare boala. 

Actorul Ion Caramitru a murit, ieri, 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani, pe patul Spitalului Elias, unde era internat din data de 10 august

Zilele acestea, actorul Ion Caramitru trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment.

"Domnul Caramitru, din păcate, nu vreau să cred că suntem năpăstuiţi de soartă, nu va putea face deplasarea la Iaşi. (...) Este internat la spital în acest moment, la Bucureşti. (...) E în revenire, e în investigaţii medicale. (...) Îi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă. El va fi internat în următoarele patru zile. Nu va putea face o deplasare la Iaşi. Toată lumea este optimistă şi bucuroasă pentru că nu este ceva grav. Nu e COVID-19 şi nu sunt alte probleme. Festivalul merge mai departe. Suntem alături de domnul Caramitru. Cu siguranţă, dacă va putea va intra în legătură directă cu noi în perioada următoare. Vom face în fiecare seară acest lucru pentru a vă transmite gândurile lui bune. Pentru noi ca organizatori este complicat să munceşti un an de zile în jurul unui personaj şi la un moment dat să se întâmple ce s-a întâmplat, dar mă bucur că domnul Caramitru este bine", anunța Andrei Giurgia, preşedintele ARTIS, organizatorul evenimentului cultural, potrivit Agerpres.

Ce au descoperit medicii în sângele lui Ion Caramitru

Deși, în primă fază, medicii erau optimiști, lucrurile nu au fost chiar așa și au decis să-l țină în spital din cauza unei infecții în sânge.

Ioan Onisei, director general adjunct al Teatrului Naţional Ion Luca Caragiale din București, declara în urmă cu doar câteva zile că Ion Caramitru se simte mai bine, dar sub antibiotice, dar că nu știe deocamdată care este diagnosticul. Cu toate acestea, a spus că: "medicii încearcă să afle cauza pentru care necesită să fie spitalizat câteva zile. În prezent însă, nu se cunosc nici cauzele actualei stări de sănătate a lui Ion Caramitru, nici cât va trebui să rămână în spital.

Nu ştiu ce diagnostic a primit Ion Caramitru. Nu sunt medic şi nici nu am acces la cel care-l tratează. Dar, din discuţiile purtate cu colegul meu a rezultat că exista o infecţie în sânge, pare-se, care i-ar da destulă bătaie de cap. Ca atare, i s-au făcut în zilele ce au trecut tot felul de analize, iar tratamentul cu antibiotic a continuat. Însă nu ştiu cât va mai rămâne internat şi nici când va putea reveni la serviciu. O va face de îndată ce starea de sănătate i-o va permite, asta puteţi fi sigur!", a declarat Ioan Onisei.

Ce este infecția în sânge, cauze, simptome, tratament

Infecția sângelui este o boală gravă, apare atunci când sunt prezente bacterii în circulația sangvină și sunt mai frecvente la persoanele internate în spital, deja bolnave și cu un sistem imunitar deficitar.

De cele mai multe dintre astfel de infecții apar în plămâni, abdomen și tractul urinar, potrivit click.ro

Cele mai frecvente cauze pentru infecția din sânge:

- infecția abdominală

- infectarea unei mușcături de insectă

- extracțiile dentare sau infecțiile dentare

- expunerea unei plăgi în urma unei intervenții chirurgicale sau a toaletei deficitare a acesteia

- infecția cu o bacterie rezistentă la medicamente

- infecțiile renale sau de tract urinar

- pneumonia

- infecțiile pielii.

Simptomele infecției în sânge:

- frisoane

- febră

- slăbiciune

- respirație rapidă

- creșterea pulsului sau palpitații

- paloare a pielii.

Simptomele mai grave ale infecției sângelui ce pot pune viața în pericol:

- confuzie

- pete roșii pe piele, ce pot arăta ca niște vânătăi

- șoc

- absența urinei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel