Caz CONFIRMAT la Spitalul Universitar. Nelu Tătaru: ÎNCHIDEREA secției

Spitalul Universitar
Spitalul Universitar

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre cazul confirmat cu COVID-19 la Spitalul Universitar. Ce măsuri de pot lua.

"Da, este un caz confirmat, al unui pacient care avea și alte comorbidități, un pacient care făcea și dializă și care la testarea de la Spitalul Universitar a fost pozitiv. În spatele acestui caz începe iar o anchetă epidemiologică atât pentru a corela cu toți participanții sau toți medicii care au contribuit la tratarea și urmărirea acestui pacient cât și a celor care se aflau în centrul de dializă unde el făcea dializă. Toți pacienții vor fi testați, intră în anchetă epidemiologică, deocamdată nu avem pacienți care să aibă simptomatologii, dar sunt contacți direcți, vor intra într-o izolare, urmând a fi testați", a declarat Nelu Tătaru, în direct la B1 TV. 

Se poate decide închiderea unei secții

"În momentul în care ancheta duce spre contaminarea sau infectarea și a altor persoane sau a contacților direcți sau apropiați, atunci se poate ajunge la închidere. În acest moment nu se face ancheta, se va face dezinsecția, izolarea celorlanți pacienți și a cadrelor medicale care au participat, iar în funcție de rezultatul testărilor și de evoluția ulterioară, se poate decide și închiderea unui sector sau a unei secții. Încă nu se ajunge la închiderea Spitalului. Ancheta va elucida și va da cursul izolării diferitelor sectoare din spital", a completat el.

Citește și: Când apar primele simptome de COVID-19. Nelu Tătaru EXPLICĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel