Cătălin Predoiu, semnal instituţional: Vedem cum proliferează infracţiuni cu violenţă

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat că a dat un semnal instituţional Ministerului Public pentru că se observă cu ochiul liber cum creşte numărul infracţiunilor cu violenţă şi a cerut Ministerului Public să ia poziţii ferme. 

"Am îndrumat ca Ministerul Public să abordeze structurat, planificat, energic şi competent, crima organizată, traficul de persoană, infracţiunile cu violenţă şi infracţiunile la regimul silvic. Am luat această măsură, acest semnal instituţional, pentru că observăm cu ochiul liber cum proliferează infracţiunile cu violenţă. Infractorii dau semne clare că nu mai au frică de lege şi de oamenii legii. Cetăţenii, mai ales femeile, bătrânii şi copiii, au fost în ultima perioadă victimele unor infracţiuni abominabile.

Oameni nevinovaţi, valori materiale şi culturale, dispar şi sunt traficate în ţară şi străinătate. Se instalează în ţară un sentiment de nesiguranţă printre oamenii cinstiţi şi de confort pentru infractori. Nu ne putem permite să devenim o ţară de destinaţie infracţională. Cer Ministerului Public o ripostă fermă în faţa acestei îndrăzneli în creştere a infractorilor. Aceştia să fie din nou confruntaţi energic, anihilaţi. Braţul legii să fie din nou simţit de cei care şi-au pus în minte să facă din România un paradis al infractorilor", a declarat Cătălin Predoiu într-o conferinţă de presă. 

Ori noi, ori ei 

"Problema este clară. Ori câştigă infractorii, ori câştigă partea cinstită a societăţii. Pentru MJ nu există decât o soluţie acceptabilă. Legea să fie aplicată, iar cei care atentează la viaţa, siguranţa, libertatea şi proprietatea cetăţeanului să fie trimişi în faţa judecătorului cu dovezi solide. Aştept rezultate din partea procurorilor", a mai spus Predoiu. 

"În acelaşi timp, ştiu că una dintre cauzele acestei situaţii este starea de provizorat la vârful Ministerului Public. De aceea, imediat după preluarea mandatului am început procedura de selecţie a propunerilor de procurori de rang înalt. Pe 2 decembrie, MJ va lansa procedura de selecţie în primă fază pentru procurorul general, procurorul şef DNA şi DIICOT", a mai declarat ministrul Justiţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel