Casă Iohannis. Teodorovici, anunțul momentului: Am trimis către Ministerul Justiției

Vlad Manolache / 28 aug 2018 / 19:23

Eugen Teodorivici a anunțat noul pas pe care l-a făcut în cazul casei din Sibiu pierdută de președintele Klaus Iohannis în instanță.

Eugen Teodorovici a declarat că, în acest moment, a făcut o revenire către Ministerul Justiției pentru a afla temeiul legal prin care statul a fost scos din cartea funciară a imobilului din Sibiu pe care Klaus Iohannis l-a pierdut în instanță. "Astăzi, Ministerul Finanțelor a trimis către Ministerul Justiției o soloicitare vizavi de modul în care notarul de la Sibiu a acționat în anul 2016, întrebând dacă a fost temei legal pentru ca acel notar să suspende practic în cartea funciară statul român ca fiind proprietar al acelui imobil din Sibiu. Încă nu am primit un răspuns de la Ministerul Justiției. Chiar ieri am făcut o revenire către Ministerul Justiției pentru a ne transmite un răspuns la acea solicitare", a declarat Eugen Teodorovici la Antena 3.

S-a stins disputa dintre ministru și șeful ANAF

Ministrul Teodorovici se pare că a renunțat la a mai avea discuții contradictorii cu șeful ANAF. "Lăsăm în trecut ce a fost în trecut, nu mai au rost astfel de discuții", a spus Teodorovici. Mai mult, i-a dat dreptate subalternului său cu privire la situația actuală a statului în probelma casei din Sibiu."Situația este cea pe care ANAF-ul v-a transmis-o în sensul că domnul președinte nu are astfel de restanțe față de stat. În ceea ce privește suma despre care discutam săptămânile trecute, este suma pe care, odată ce acest imobil va figura în proprietatea statului, va fi o sumă pe care domnul președinte va trebui să o dea către statul român", a mai spus Teodorovici la Antena 3.