Iohannis, rectificare bugetară. Teodorovici, acuze grave: Va fi o discuție aprinsă

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici a declarat că prin trimiterea rectificării bugetare către CSAT președintele Klaus Iohannis blochează acțiuni importnate ale statului.

 Eugen Teodorovici susține că din cauza discuțiilor prelungite la CSAT cu privire la rectificarea bugetului s-au amânat activități economice cu efecte greu de cuantificat. Mai mult, ministrul de Finanțe speră ca ceea ce se întâmplă acum să nu aibă legătură cu disputa privind casa președintelui din Sibiu. "Nu cred și nu vreau să cred că domnul președinte a întins foarte mult discuția în CSAT pe rectificarea bugetară plecând de la acest motiv al disputei pe casa din Sibiu", a declarat Eugen Teodorovici.

"Pot să anticipez acest lucru"

"Vă dau un exemplu, sunt foarte multe întârzieri provocate de această întâziere nejustificată pentru rectificare din partea CSAT-ului. Spre exemplu, noi, de ieri, trebuia să primim la Ministerul de Finanțe solicitările de ajutor de stat din partea mediului economic din România. Firmele care puteau să depună proiecte cu valoare minimă de trei milioane de euro începând cu 27 august, noi luând în calcul această dată ca și cum totul ar fi decurs normal, cu rectificarea trecută de Guvern, publicată în Monitorul Oficial producând efecte. Neavând această rectificare suntem obligați să amânăm acest termern până pe zece septembrie, dată până la care sper să avem și în CSAT avizul și desigur și să aprobăm rectificarea bugetară. Uitați un exemplu care produce efecte negative greu de cuantificat în zona economică, în cea mai importantă parte a unei administrări a unei țări. Sper ca pe 4 septembrie, în CSAT, unde va fi o discuție aprinsă, pot să anticipez acest lucru, vom clarifica să nu mai avem astfel de piedici pe viitor", a declarat Eugen Teodorovici la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel