Cum să faci cei mai buni cartofi prăjiţi. Trucul pe care trebuie neapărat să-l ştii

Cartofi prăjiți
Cartofi prăjiți

Cartofii prăjiţi sunt adoraţi de toată lumea, mai ales de copii. Am găsit reţeta perfectă cu ajutorul căreia vom putea face cei mai buni cartofi prăjiţi.

Procesul, care nu este nou,  constă în fierberea cartofilor înainte de prăjire. Apa și uleiul au densități diferite, deci nu se amestecă niciodată. Cartofii gătiți mai întâi în apă îi determină se vor prăji fără să absoarbă ulei. 

Ce trebuie să faci

Se fierbe apă într-un vas. Curăţăm cartofii, îi spălăm şi îi tăiem cu forma cu care facem de obicei cartofii prăjiți. Îi lăsăm într-un recipient cu apă timp de 5 minute pentru a elibera amidonul.

Scoatem apa din recipient și clătim cartofii. Puneți cartofii în oala cu apă clocotită, adăugaţi o linguriță de sare și lăsați timp de 12-15 minute, în funcție de tipul de cartof.

Când stratul exterior al cartofului începe să se rupă, îi îndepărtăm de pe foc cu o lingură cu crestătură și lăsăm să se scurgă. După ce s-au răcit, îi puneţi pe o tavă în frigider timp de 30 de minute pentru a absorbi toată umiditatea.

Pentru a-i prăji, folosiţi mai bine uleiul de măsline extra virgin care poate rezista mai bine la temperaturi ridicate, nu trebuie să folosiți prea mult.

În câteva minute, vor fi gata. Când îi scoateți din ulei îi lăsăm pe o hârtie absorbantă, stropiți cu puțină sare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel